Πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας

10:06 π.μ. - Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019
10:01 π.μ. - Τετ, 30/06/2019
Image: Πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας

Το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου, σε μια σεμνή και σε ζεστή ατμόσφαιρα τελετή, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα στο Υπολιμεναρχείο Ιεράπετρας

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εγκάρδια στον Λιμενάρχη, Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Ιωάννη Παπαδάκη, και σε όλα τα στελέχη του Υπολιμεναρχείου, χρόνια πολλά, υγεία και καλή δύναμη με τη βοήθεια του Θεού και τις πρεσβείες του Αγίου Νικολάου για να συνεχίσουν και το 2019 με ίδιο ζήλο και την ίδια αποτελεσματικότητα το σημαντικό έργο τους για τη θαλάσσια ασφάλεια. Επίσης, τόνισε ότι η Τοπική Εκκλησία, αναγνωρίζοντας τον πολύτιμο ρόλο του Λιμενικού Σώματος στην ευαίσθητη γεωγραφικά περιοχή μας για τη διασφάλιση των θαλασσίων συνόρων μας, συμπαραστέκεται και στηρίζει έμπρακτα το έργο των στελεχών του Υπολιμεναρχείου Ιεράπετρας.

 
Ο Λιμενάρχης κ. Ιωάννης Παπαδάκης ευχαρίστησε θερμότατα τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για τις πατρικές ευχές του και ιδιαιτέρως για τη μεγάλη προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας προς το Υπολιμεναρχείο Ιεράπετρας, και ειδικότερα τη δωρεά ενός σετ ελαστικών για τη μοτοσικλέτα, δύο κλιματιστικών μηχανημάτων με τις εξωτερικές μονάδες τους, ένα φωτοτυπικό πολυμηχάνημα, καθώς και μία εξωτερική ξύλινη πόρτα, για την κάλυψη άμεσων αναγκών της υπηρεσίας. Επέδωσε δε και σχετικό ευχαριστήριο έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Τέλος, επεσήμανε την άριστη συνεργασία με την Τοπική Εκκλησία, όπως και με όλους τους τοπικούς φορείς και ευχήθηκε στους λιμενικούς και στις οικογένειές τους καλή χρονιά.