Πρεμιέρα σήμερα για την παράσταση - καταγγελία "Το Γεύμα" στην Ιεράπετρα

11:58 π.μ. - Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
11:04 π.μ. - Παρ, 19/58/2024
Image: Πρεμιέρα σήμερα για την παράσταση - καταγγελία "Το Γεύμα" στην Ιεράπετρα

Στο στούντιο του Ηχώ 99,8 φιλοξενήθηκαν και μίλησαν για την παράσταση ο Δημήτρης Γιαννίδης, σκηνοθέτης και ο Μιχάλης Κατρίνης, ηθοποιός

Στο στούντιο του Ηχώ 99,8 φιλοξενήθηκαν σήμερα ο κ. Δημήτρης Γιαννίδης, ηθοποιός και σκηνοθέτης καθώς και ο κ. Μιχάλης Κατρίνης, ηθοποιός για να μας δώσουν λεπτομέρειες για την παράσταση που ανεβάζουν σήμερα και αύριο 19 και 20/4 στην Ιεράπετρα με τίτλο “Το Γεύμα” της Λείας Βιτάλη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γιαννίδη.

Όπως είπε ο κ. Γιαννίδης, “Το γεύμα” είναι ένα διαχρονικό έργο, το οποίο καταγγέλλει με τον δικό του τρόπο τη βία και κυρίως τη βία ενάντια των γυναικών. Στην παράσταση, τρία ζευγάρια μεγαλοστελεχών βρίσκονται σε ένα γεύμα επετείου γάμου και συζητούν για μία είδηση που παρακολούθησαν στην τηλεόραση για έναν βιασμό και φόνο. Η αναπαράσταση του από τη τηλεόραση δεν τους ικανοποίησε και έτσι αποφασίζουν να κάνουν ένα παιχνίδι αναπαράστασης για το πως θα έπρεπε να είναι κατά τη γνώμη τους μία σωστή αναπαράσταση. Οι θέσεις που παίρνουν είναι εφάμιλλες αυτών που συναντάμε στην κοινωνία. Η συνέχεια επί σκηνής…

«Το Γεύμα» Είναι μια παράσταση – καταγγελία

Μέσα από το βραβευμένο Θεατρικό έργο της Λείας Βιτάλη, την σκηνοθετική ματιά του Δημήτρη Γιαννίδη και την προσπάθεια που κατέβαλαν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί του Σ.Φ.Θ.Ι., επιδιώκουμε το έργο αυτό να ξυπνήσει στον θεατή την επιθυμία να καταλάβει την κοινωνία στην οποία ζει και να πάρει μέρος στην αλλαγή της.

Αυτή ήταν η ανάγκη μας άλλωστε. Να καταγγείλουμε τη βία και την παραίτηση των αισθημάτων. Οι θεατές μας να προβληματιστούν, αν πρέπει να αδιαφορούμε στην ανθρωποφαγία, στην αλληλοεξόντωση και την απαξίωση των άλλων, την κατάρρευση των ηττημένων, τον αποκλεισμό των αδύναμων.

Η τέχνη δεν είναι μόνο ψυχαγωγία είναι και αλλαγή σκέψης.

Στοπ στη βία, στοπ στην αποδόμηση του ανθρώπινου όντος, στοπ στην ανθρωποφαγία…

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας

Σοφία Τσαντηράκη

hxonews

Παίζουν:

Λενιώ Ασπραδάκη

Αντώνης Ζωγραφάκης

Μιχάλης Κατρίνης

Δέσποινα Μπιτζέ

Νίκη Μύρου

Μαρία Νάσταρη

Γιώργος Χατζάκης

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γιαννίδης

Ηχος και φωτισμοί: Νίκος Νικολουδάκης

Επιμέλεια παραγωγής και Graphic Editing: Μαρία Νάσταρη

Φωτογραφία: Ιωάννης Μεταξάκης

Χορογραφία: Κάλλια Κάκκου

Υποβολείο: Αθηνά Κωστογλίδου

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δημήτρης Γιαννίδης

Στο θέατρο “ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ”

Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Έναρξη: 21:00 - Αγορά εισιτηρίων από τις 19:00

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

hxonews
hxonews