Πριν τα Χριστούγεννα θα πληρωθεί ολόκληρη η εξισωτική του 2016

10:32 π.μ. - Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016
10:07 π.μ. - Τρί, 12/32/2016
Image: Πριν τα Χριστούγεννα θα πληρωθεί ολόκληρη η εξισωτική του 2016

Σύμφωνα με έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή του 100% της Εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2016

Πριν τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή του 100% της Εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2016, ύψους 243,5 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλειος Κόκκαλης, στη συνάντηση που είχε την Τρίτη (6/12/2016), με τους φορείς (κτηνοτρόφους και γαλακτοβιομήχανους) που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Φέτα. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Νίκος Παλάσκας Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, ο κ. Νικόλαος Μπίζιος Μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (Σ.Ε.Β.ΓΑ.Π.), ο κ. Ιωάννης Γκρίνιας Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και ο Τεχνικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας κ. Γιάννης Κόκουρας.
 
Ο Υφυπουργός κ. Βασίλειος Κόκκαλης, επισήμανε πως στηρίζει το αίτημα των κτηνοτρόφων και του Συνδέσμου Βιομηχανιών να προχωρήσουν στην δημιουργία Διεπαγγελματικής Οργάνωσης και τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου καταβάλει κάθε προσπάθεια για την προστασία της φέτας και ειδικότερα της κτηνοτροφίας. 
 
Αναφέρθηκε στη συνέχεια «στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να προστατεύσει την ονομασία της φέτας, με δύο καίριες παρεμβάσεις το καλοκαίρι του 2015 και τον φετινό Μάιο, οπότε και πετύχαμε τη δέσμευση της Ε.Ε. να ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς για την προστασία του εθνικού μας προϊόντος».