Προβλήματα και ζημιές από τον δυνατό αέρα στην Ιεράπετρα

12:40 μ.μ. - Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023
12:07 μ.μ. - Τρί, 25/40/2023
Image: Προβλήματα και ζημιές από τον δυνατό αέρα στην Ιεράπετρα

Επι ποδός Δήμος και υπηρεσίες - Ετοιμότητα και περιπολίες για τυχόν πυρκαγιά

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε ο δυνατός άνεμος που πνέει στην Ιεράπετρα και την ευρύτερη περιοχή του δήμου. Κάδοι απορριμμάτων έχουν παρασυρθεί, νάιλον έχουν καταλήξει σε καλώδια της ΔΕΗ, κλαδιά δέντρων έχουν σπάσει, διάφορα αντικείμενα και ταμπέλες παρασύρονται από τον δυνατό αέρα. Επι ποδός η Πυροσβεστική και  οι λοιπές αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να παρέμβουν όπου χρειαστεί, δεδομένου εξάλλου ότι αυξημένος είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς μιας και ο νομός Λασιθίου είναι στο "κόκκινο" και τον ανώτερο βαθμό επικινδυνότητας.

"Μεγάλη προσοχή σήμερα, εντός πόλεως μέχρι στιγμής έχουμε 6 σπασίματα κλαδιών δέντρων από τους θυελλώδης άνεμους Προσοχή στους οδηγούς και για αντικείμενα που εισέρχονται ξαφνικά στο οδόστρωμα όπως κάδοι σκουπιδιών κλπ., ανέφερε σε ανάρτησή του σήμερα το πρωί ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Γαϊτανάκης.

Ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της τοπικής κοινότητας Ανατολή κ. Βασίλη Ζαχαρόπουλου στον Ηχώ, στην περιοχή του Στόμιου και της Ανατολής γενικότερα, νάιλον έχουν παρασυρθεί  και τουλάχιστον ένα θερμοκήπιο έχει πάθει ζημιά. Συνέστησε προσοχή και αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων.  

hxonews