Προβληματισμός για λουκέτο σε τμήμα της Μεγάλης Παραλίας στην Ιεράπετρα

11:35 π.μ. - Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020
11:07 π.μ. - Πέμ, 23/35/2020
Image: Προβληματισμός για λουκέτο σε τμήμα της Μεγάλης Παραλίας στην Ιεράπετρα

Τι απαντά η αντιδήμαρχος Χρύσα Χατζημαρκάκη μέσω του Ηχώ 99,8

Προβληματισμό προκάλεσε σε κατοίκους, η τοποθέτηση πόρτας σε τμήμα παραλίας κοντά σε ξενοδοχειακή μονάδα στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας. Οι κάτοικοι ανησυχούν ότι η πόρτα αυτή επί της ουσίας σημαίνει μη ελεύθερη πρόσβαση προς την παραλία.

hxonews

Σε συνέντευξή της στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος κα Χρύσα Χατζημαρκάκη δηλώνει:

Η αρμοδιότητα του δήμου είναι να παραχωρήσει ή όχι, σε συγκεκριμένες μέσα ημερομηνίες που του δίνει τη δυνατότητα η ΚΥΑ την παραλία που μπορεί να κάνει χρήση η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα, με αντίτιμο. Αυτό και έγινε. Τον έλεγχο δεν τον έχει ο Δήμος. Ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία του δημοσίου. Η πόρτα που έχει τοποθετηθεί (φωτο) βρίσκεται σε ιδιοκτησία του ξενοδοχείου. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε ένας μπορεί να βάζει μια πόρτα και να κλείνει την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία, ανεξάρτητα από ποιον έχει μισθωθεί. Το θέμα μας έχει απασχολήσει ιδιαίτερα και θα κάνουμε μια έκθεση στις αρμόδιες υπηρεσίες και εκείνες θα αποφασίσουν τι πρέπει να γίνει. Οι πληροφορίες μας είναι ότι η πόρτα δεν έχει κλείσει ποτέ, γίνονταν κάποιες εργασίες και οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες έχουν την πρόθεση μέσα στην ημέρα ή αύριο να τοποθετήσουν πινακίδα που θα λέει ότι η πρόσβαση στην παραλία είναι ελεύθερη και η πόρτα θα απομακρυνθεί.

hxonews

Οι παραλίες πρέπει να είναι ελεύθερες, η παραχώρηση γίνεται για συγκεκριμένη χρήση, προφανώς πρέπει να εξυπηρετηθούν και οι πελάτες, δεν λέμε όχι σε καμία μεγάλη επένδυση, στηρίζουμε και προσπαθούμε να βοηθήσουμε , όμως στο πλαίσιο του νόμου, τόνισε η αντιδήμαρχος.