Προβληματίζουν την Π.Υ. Ιεράπετρας οι φωτιές των τελευταίων χρόνων μεταξύ Παχειάς Άμμου – Βασιλικής

10:50 π.μ. - Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020
10:08 π.μ. - Τετ, 12/50/2020
Image: Προβληματίζουν την Π.Υ. Ιεράπετρας οι φωτιές των τελευταίων χρόνων μεταξύ Παχειάς Άμμου – Βασιλικής

Στον Ηχώ 99,8 ο Διοικητής Π.Υ. Δημήτρης Καλιοντζής και ο Πρόεδρος της ΤΚ Παχειάς Άμμου Γιώργος Ραπάνης

Φωτιά που θα μπορούσε να πάρει γρήγορα μεγάλες διαστάσεις εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε περιοχή μεταξύ Παχειάς Άμμου και Βασιλικής στην Ιεράπετρα. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσε στο σημείο με 3 οχήματα από την Ιεράπετρα και 2 από τον Άγιο Νικόλαο. επίσης υπήρξε κινητοποίηση και από την τοπική κοινότητα με το πυροσβεστικό συγκρότημα που διαθέτει αλλά και από τον ΤΟΕΒ.

Ο διοικητής της Π.Υ. Ιεράπετρας κ. Καλιοντζής μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα γιατί στην περιοχή φυσούσαν δυνατοί άνεμοι. Εάν η φωτιά ξέφευγε προς την κοντινή ρεματιά θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσβεση. Η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, προληπτικά όμως στο σημείο παρέμειναν 2 οχήματα όλη τη νύχτα. Ωστόσο εκείνο που τους προβληματίζει είναι ότι στην συγκεκριμένη περιοχή έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 3 φωτιές τα τελευταία χρόνια. Από την προανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη έχουν προκύψει σημαντικά στοιχεία τα οποία αξιολογούνται.

-

Για το ίδιο θέμα μίλησε από την πλευρά του ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Παχειάς Άμμου κ. Γιώργος Ραπάνης τονίζοντας ότι ο κίνδυνος επέκτασης ήταν μεγάλος λόγω του αέρα αλλά και του σημείου, ευτυχώς όμως χάρη στην άμεση κινητοποίηση, οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν περιορισμένες.

Τέλος, σε ανάρτησή του ευχαριστεί την Αντιδήμαρχο κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου, τον πρόεδρο της Ανατολής κ. Βασίλη Ζαχαρόπουλο, τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Άι Γιάννη κ. Νίκο Αθάνατο με τα παιδιά του συλλόγου, τον ΤΟΕΒ Παχειάς Άμμου και τον πρόεδρο και όσους βοήθησαν για την κατάσβεση της φωτιάς.