Πρόεδρος ΕΚΠΟΙΖΩ | «Διαρκής φτωχοποίηση του ελληνικού λαού – Δεν δικαιολογείται να έχουμε τέτοιες τιμές»

10:06 π.μ. - Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024
10:01 π.μ. - Δευ, 15/06/2024
Image: Πρόεδρος ΕΚΠΟΙΖΩ | «Διαρκής φτωχοποίηση του ελληνικού λαού – Δεν δικαιολογείται να έχουμε τέτοιες τιμές»

Μια «διαρκή φτωχοποίηση του ελληνικού λαού» διαπιστώνει η Παναγιώτα Καλαποθαράκου, πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής

Μια «διαρκή φτωχοποίηση του ελληνικού λαού» διαπιστώνει η Παναγιώτα Καλαποθαράκου, πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ), μιλώντας για το ζήτημα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, αλλά και τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία. Είναι η τρίτη δέσμη μέτρων προκειμένου να αναχαιτίσει την ακρίβεια το υπουργείο. Διατηρούμε επιφυλάξεις και για τη νέα δέσμη εάν δεν εξειδικευτούν και δεν εφαρμοστούν. Το κρίσιμο είναι να εφαρμοστούνε και μπορεί να δούμε μείωση τιμών. Η μείωση όμως, πρέπει να είναι δραστική», είπε αρχικά μιλώντας στο Mega.

«Δεν δικαιολογείται να έχουμε τέτοιες τιμές σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μόνο με ελέγχους μπορεί να λυθεί αυτό. Έλεγχοι συγκριτικά με τις ευρωπαϊκές χώρες. Η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή είναι υποπολλαπλάσιο σε σχέση με του ευρωπαίου καταναλωτή. Αυτό που διαπιστώνουμε είναι μία συνεχή φτωχοποίηση του ελληνικού λαού».

Υπενθυμίζεται πως στα ύψη παραμένει η ακρίβεια στη χώρα, καθώς ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 3,5% το Δεκέμβριο. Οι τιμές δείχνουν νέα τάση ανόδου, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν βλέπει μεγάλες αυξήσεις στις τιμές. Στα ύψη για ακόμα ένα μήνα ήταν οι τιμές των τροφίμων, καθώς αυξήθηκαν κατά 8,9% με το λάδι να καταγράφει άνοδο 58,5%.

tvxs.gr