Προειδοποίηση για μεσογειακό κυκλώνα στην Ελλάδα την προσεχή Παρασκευή

7:37 π.μ. - Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017
07:11 π.μ. - Τετ, 15/37/2017
Image: Προειδοποίηση για μεσογειακό κυκλώνα στην Ελλάδα την προσεχή Παρασκευή

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο μεσογειακός κυκλώνας να χτυπήσει ακόμα και την Ελλάδα προειδοποίησε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου μέσα από τη σελίδα που διατηρεί στο facebook.
 
«Πιθανός Μεσογειακός Κυκλώνας ( Medicane) στα ανοιχτά του Ιονίου το βράδυ της Παρασκευής; Αρκετά προγνωστικά μοντέλα θέλουν το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού που αναμένεται να επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές τις επόμενες ημέρες, να βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της χώρας μας προς το βράδυ τις ερχόμενης Παρασκευής και να παίρνει τη μορφή ακόμα κι ενός Medicane, ενός δηλαδή Μεσογειακού κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά (θερμό πυρήνα, απουσία μετώπων και θυελλώδεις ανέμους γύρω από το «μάτι» του). Αυτό το «μάτι» εύκολα μάλιστα μπορεί να το διακρίνει κανείς και στους χθεσινούς προγνωστικούς χάρτες της ΕΡΤ για την ερχόμενη Παρασκευή!.
 
Θα πρέπει όμως να υπογραμμίσω και να τονίσω ότι έχουμε ακόμα πολλές ημέρες μπροστά μας και είναι ακόμα πολύ νωρίς για βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το αν πράγματι τελικά θα υπάρξει αυτή η εξέλιξη», αναφέρει χαρακτηριστικά.
 
Πηγή: vouucherergasia.gr