Προφυλακίστηκε ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που κατηγορείται για δωροληψία

7:35 μ.μ. - Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018
07:05 μ.μ. - Πέμ, 10/35/2018
Image: Προφυλακίστηκε ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που κατηγορείται για δωροληψία

Στη φυλακή οδηγείται ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών, o καθηγητής «φακελάκης» -όπως αποκαλείται μετά τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου- που κατηγορείται για δωροληψία και εκβιασμό

Την ίδια τύχη είχε κι ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου με το οποίο ο καθηγητής φέρεται να συνεργαζόταν, ενώ αντίθετα, η σύζυγος του, συνιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.
 
Η ίδια, μάλιστα, φέρεται να διέψευσε τα όσα ισχυρίστηκε ο συγκατηγορούμενός της καθηγητής για τις σχέσεις του τελευταίου με την επιχείρηση.
 
Σύμφωνα με την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, ο καθηγητής κατηγορείται ότι παρέπεμπε σπουδαστές του στο φροντιστήριο των φερόμενων ως συνεργών του για να περάσουν τα μαθήματά του.
 
Επρόκειτο για σπουδαστές τους οποίους «έκοβε» σκόπιμα στις εξετάσεις και προκειμένου να πάρουν το πτυχίο τους εκείνοι πράγματι απευθύνονταν στο φροντιστήριο, όπου καλούνταν να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, που ανάλογα με την περίπτωση, ξεκινούσαν από 250 ευρώ και τα οποία υποτίθεται ότι αφορούσαν σε δίδακτρα για την παρακολούθηση μαθημάτων.
 
Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, ανεξάρτητα από το εάν παρακολουθούσαν ή όχι τα φροντιστηριακά μαθήματα, αλλά και το βαθμό ετοιμότητάς τους, οι σπουδαστές πετύχαιναν στη συνέχεια στις εξετάσεις, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο ίδιος καθηγητής τους υποχρέωνε να προσφέρουν πρακτική άσκηση στο επαγγελματικό του γραφείο.
 
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνομιλίες των εμπλεκόμενων προσώπων που βρίσκονται στη διάθεση των δικαστικών Αρχών, ενώ ανάλογα με την πορεία της κύριας ανάκρισης δεν αποκλείεται στη συνέχεια να προκύψουν ποινικές ευθύνες και σε βάρος άλλων προσώπων.
 
Να σημειωθεί ότι οι μαρτυρίες των φοιτητών που έρχονται στη δημοσιότητα είναι δεκάδες, ενώ αρκετοί από αυτούς έχουν καταθέσει και στις αρχές. Οι σπουδαστές κάνουν λόγο για προτροπή του καθηγητή να δώσουν συγκεκριμένο χρηματικό ποσό σε φροντιστήρια της πόλης με σκοπό εκείνος να τους περάσει στο μάθημα, ακόμα και αν δεν γράψουν τίποτα στις εξετάσεις.
 
Η δράση του συγκεκριμένου καθηγητή ήταν γνωστή στην πόλη εδώ και χρόνια καθώς οι φοιτητές είχαν διαμαρτυρηθεί και άλλες φορές στο παρελθόν.
 
Η Σύγκλητος αποφάσισε να δώσει εκ των προτέρων τη σύμφωνη γνώμη της για την αποχή του από τα ακαδημαϊκά καθήκοντα, μέχρι την έκδοση σχετικής απόφασης από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου θα κινηθεί η διαδικασία ώστε ο κατηγορούμενος καθηγητής να τεθεί σε αποχή από την άσκηση των καθηκόντων του.
 
 
in.gr