Πρόγραμμα Ανταλλαγής «Juniors Engineer Academy-Μέρος 3ο» μεταξύ των Γυμνασίων Κουτσουρά και της Κολωνίας

10:23 π.μ. - Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018
10:10 π.μ. - Τρί, 16/23/2018
Image: Πρόγραμμα Ανταλλαγής «Juniors Engineer Academy-Μέρος 3ο» μεταξύ των Γυμνασίων Κουτσουρά και της Κολωνίας

Το Γυμνάσιο Κουτσουρά φιλοξένησε, από τις 8 έως τις 14 Οκτωβρίου 2018, δέκα μαθητές και συνοδούς καθηγητές του Gymnasium Frechen της Κολωνίας

Το Γυμνάσιο Κουτσουρά, στο πλαίσιο συμμετοχής του στο πρόγραμμα «Junior Enigineer Academy »  (Ακαδημία Μικρών Μηχανικών-Μέρος 3ο)  φιλοξένησε, από τις 8  έως τις 14 Οκτωβρίου 2018, δέκα μαθητές και συνοδούς καθηγητές  του Gymnasium Frechen της Κολωνίας, με το οποίο συνεργάζεται σε Πρόγραμμα Ανταλλαγής  για τρίτη συνεχή χρονιά.
Στόχος του Προγράμματος είναι να συμβάλει στη διδακτική των Φυσικών Επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τελεί υπό την αιγίδα και τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος της Deutsche Telekom και υλοποιείται σε επιλεγμένα σχολεία από τη Γερμανία και άλλα μέρη του κόσμου-το Γυμνάσιο Κουτσουρά είναι το μοναδικό ελληνικό σχολείο.
Στην πρώτη φάση εργασιών του φετινού σχολικού έτους, οργανώθηκαν μεικτές ομάδες  που εργάστηκαν εντατικά σε STEΑM (Science Technology Engineering Arts Mathematics) project. Πιο συγκεκριμένα,  στόχος των ομάδων  ήταν να εργαστούν στο θέμα «Solar Boat Challenge”, που αφορά στην κατασκευή  αξιόπλοων σκαφών, των οποίων ο κινητήρας τροφοδοτείται με ηλιακά πάνελ. Η πρόκληση συνίσταται σε  επιλογή υλικών,  μετρήσεις απόδοσης  κινητήρα,  βελτιστοποίηση της κατασκευής ως προς τον αεροδυναμικό σχεδιασμό και την αισθητική της. Στο τέλος του Προγράμματος, παρουσία των γονέων, έγινε επίδειξη των αποτελεσμάτων και διαγωνισμός,  με εξεταστική επιτροπή,  για την πιο επιτυχημένη κατασκευή από κάθε άποψη- σύμφωνα με τα προαναφερθέντα κριτήρια.
Στο πλαίσιο  του Προγράμματος,  οι ομάδες επισκέφθηκαν, επίσης,  τη Σπιναλόγκα, γνώρισαν ψηφίδες της τοπικής μας ιστορίας και ξεναγήθηκαν στην πόλη του Αγίου Νικολάου από τους φιλοξενούντες μαθητές. Σε όλη τη διάρκεια της διαμονής τους,  γνώρισαν την κρητική κουλτούρα, απόλαυσαν τοπικά εδέσματα  και  την κρητική μουσική. 

43879530-448408805681806-5914053852151152640-n
            
Η Διευθύντρια της Σχολικής Μονάδας, Κωστάκη Νεκταρία, και ο Σύλλογος Διδασκόντων