Προϊόντα από τα απόβλητα των ελαιουργείων

11:05 π.μ. - Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017
11:06 π.μ. - Τετ, 07/05/2017
Image: Προϊόντα από τα απόβλητα των ελαιουργείων

Θέλουμε αυτά τα απόβλητα ο επιχειρηματίας να τα βλέπει σαν μια δυνατότητα να παράγουμε προϊόντα

 
Αυτό τόνισε ο γ.γ.Βιομηχανίας κ.Ευστράτιος Ζαφείρης στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ελαιουργείων Ν.Χανίων στο Επιμελητήριο Χανίων.
Παρουσιάζοντας την νέα ΚΥΑ για τα περιβαλλοντικά των ελαιουργείων ο κ. Ζαφείρης τόνισε ότι  η συγκεκριμένη ΚΥΑ αποτελεί την πρώτη σοβαρή και συντονισμένη προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος διαχείρισης των αποβλήτων ελαιουργείων, με προσανατολισμό στην ανάπτυξη και εξέταση εναλλακτικών προσεγγίσεων που είναι τεχνικά ορθές και βιώσιμες.
Με την επιστροφή του κατσίγαρου στα ελαιόδεντρα μετά από κατάλληλη επεξεργασία και την χρησιμοποίηση των στερεών αποβλήτων για ζωοτροφές και άλλα προϊόντα, στόχος της νέας πολιτικής είναι, όπως είπε, η ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας,μέσα και από τα καινούργια προγράμματα χρηματοδότησης για την κατασκευή τέτοιων μονάδων.
Στην διάρκεια της επίσκεψής του ο γ.γ.Βιομηχανίας ξεναγήθηκε από το ΔΣ του Συλλόγου σε ένα ελαιουργείο και σε μια μονάδα τυποποίησης ελαιολάδου,όπου και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας αλλά και για τα προβλήματα που υπάρχουν.
Τέλος, συμφώνησαν ότι θα υπάρχει μια πιο στενή συνεργασία ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν.
 
 
 
Πηγή: candianews.gr