Προσεχώς νέο MRNA εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

8:13 π.μ. - Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021
08:11 π.μ. - Παρ, 19/13/2021
Image: Προσεχώς νέο MRNA εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Σε λίγους μήνες αναμένεται να ξεκινήσουν οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου δεύτερης γενιάς της γερμανικής CureVac κατά του κορωνοϊού

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το δεύτερο εμβόλιό της - με την ονομασία CV2CoV - παρήγαγε αντισώματα συγκρίσιμα με εκείνα του εμβολίου των Pfizer/BioNtech - σε ζώα και συγκεκριμένα μαϊμούδες.

Η αποτελεσματικότητα, μάλιστα, του νέου εμβολίου φαίνεται μεγαλύτερη από εκείνη του πρώτου εμβολίου που παρήγαγε η εταιρεία και το οποίο τελικά εγκαταλείφθηκε.

Υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο η CureVac σταμάτησε την προσπάθειά της να αναπτύξει το πρώτο εμβόλιό της (CvnCoV) κατά του κορωνοϊού, καθώς οι τελικών δοκιμές σε ανθρώπους έδειξαν αποτελεσματικότητα μόνο 47%.

Στο πλαίσιο αυτό, η CureVac απέσυρε το αίτημά της προς τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για έγκριση του εμβολίου της.

Η εταιρεία εστιάζει, πλέον, στη συνεργασία με τη μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία GSK για την ανάπτυξη ενός βελτιωμένου mRNA εμβολίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

dikaiologitika.gr