Προσποιούνταν τον αστυνομικό-αξιωματικό στρατού και εξαπατούσε πολίτες σε Λασίθι και Ηράκλειο

5:21 μ.μ. - Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018
05:04 μ.μ. - Τετ, 18/21/2018
Image: Προσποιούνταν τον αστυνομικό-αξιωματικό στρατού και εξαπατούσε πολίτες σε Λασίθι και Ηράκλειο

Ο 46χρονος συνελήφθη την Τρίτη στο Ηράκλειο για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων

Εξιχνιάστηκαν στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, τέσσερις υποθέσεις απάτης και αντιποίησης αρχής, οι οποίες διαπράχθηκαν σε Ηράκλειο και Λασίθι και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 46χρονου ημεδαπού. Ο 46χρονος συνελήφθη την Τρίτη στο Ηράκλειο για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.
 
 
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 46χρονος προσποιούμενος διάφορες κατά περίπτωση επαγγελματικές ιδιότητες (αξιωματικός στρατού, αστυνομικός, διοικητής Ε.Υ.Π.) και φορώντας σε μια περίπτωση την προβλεπόμενη στολή, εξαπατούσε πολίτες παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά προκειμένου να τους παρέχει διευκολύνσεις σε Δημόσιες Υπηρεσίες (ελάφρυνσης χρεών, ακύρωση προστίμων κ.λ.π.) αποσπώντας διάφορα χρηματικά ποσά.
 
Συγκεκριμένα όπως προέκυψε, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο 2016  έως και την 03.04.2018 ο 46χρονος διέπραξε τέσσερις περιπτώσεις απατών και αντιποίηση αρχής, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.060.
 
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 
στολές παραλλαγής με διακριτικά Ελληνικού Στρατού,
καπέλο τύπου τζόκεϊ με το σήμα της αστυνομίας,
μπουφάν με διακριτικό «δυνάμεις άμυνας φρούρησης»,
κυνηγετικό όπλο,
ράβδος με τη θήκης της,
διάφορα προσωπικά έγγραφα παθόντων και έτερων πολιτών.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας  Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.