Προστατεύοντας τα παιδιά από τη ζέστη: Συμβουλές για γονείς από την παιδίατρο Λέλα Λουλάκη

9:46 μ.μ. - Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023
09:07 μ.μ. - Τετ, 26/46/2023
Image: Προστατεύοντας τα παιδιά από τη ζέστη: Συμβουλές για γονείς από την παιδίατρο Λέλα Λουλάκη

Να χρησιμοποιούμε αιρκοντίσιον?

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι υψηλές θερμοκρασίες που σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζουν ή και ξεπερνούν του 40 βαθμούς Κελσίου είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. 

Η παιδίατρος κα Λέλα Λουλάκη μίλησε σήμερα στον Ηχώ 99,8 δίνοντας χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες προς τους γονείς ώστε να προστατέψουν τα παιδιά τους αυτές τις ζεστές ημέρες και να αποφύγουν τυχόν επεισόδια θερμοπληξίας.

Συνέστησε κατά την παραμονή στο σπίτι να είναι ανοιχτό το air condition και η θερμοκρασία δωματίου να είναι περίπου στου 27- 28 βαθμούς. Ο χώρος να αερίζεται με ένα ελαφρώς ανοιχτό παράθυρο και να υπάρχει ένα ανοιχτό μπουκάλι νερό για τη δημιουργία μιας σχετικής υγρασίας. Τα  παιδιά να τρώνε φρούτα, ελαφρά γεύματα χωρίς πολλά καρυκεύματα,  και να πίνουν πολλά υγρά και νερό. Στο εξωτερικό περιβάλλον να φορούν καπέλο και αντηλιακό.  Η καλύτερη ώρα για μπάνιο στη θάλασσα είναι μέχρι τις 11 το πρωί και αργά το απόγευμα. Το κολύμπι και παιχνίδι στη θάλασσα να είναι για λίγα λεπτά και όχι πολύωρη έκθεση στον ήλιο. Παραμονή κυρίως κάτω από σκιά. Και στη θάλασσα θα πρέπει το παιδί να δροσίζεται και να πίνει υγρά να τρώει ένα ελαφρύ σνακ ή φρούτο. Σε περίπτωση που το παιδί αισθανθεί αδιαθεσία θα πρέπει να το κρατήσουμε  δροσερό με ένα βρεγμένο καπέλο, δίνοντάς του παγωμένο νερό  και σε κάθε περίπτωση να υπάρχει επικοινωνία με τον γιατρό εφόσον υπάρχουν περαιτέρω συμπτώματα (εμετός, πονοκέφαλος) που επιμένουν.

Ακούστε εδώ την κα Λουλάκη.