Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν φορούν μάσκες εκεί όπου επιβάλλεται

7:29 π.μ. - Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020
07:04 π.μ. - Τετ, 29/29/2020
Image: Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν φορούν μάσκες εκεί όπου επιβάλλεται

Ποια πρόστιμα διατηρούνται στην μετά την καραντίνα εποχή

Τσουχτερά πρόστιμα έρχονται για όσους δεν φορούν μάσκες, όπου αυτό είναι υποχρεωτικό, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Το πρόστιμο αναμένεται να αγγίξει τα 150 ευρώ για όσους δεν φορούν μάσκα. Τα πρόστιμα στις επιχειρήσεις, που δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα πρόκειται να είναι αρκετά μεγάλα. Παράλληλα, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παραμένει το πρόστιμο παραβίασης της καραντίνας ύψους 5.000 ευρώ, όπως επίσης και το πρόστιμο 1.000 ευρώ για τη συνάθροιση άνω των 10 ατόμων.

Επιπλέον, το πρόστιμο των 300 ευρώ για μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας θα συνεχίσει να ισχύει για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας στα ΜΜΜ θα είναι υποχρεωτική για εργαζόμενους και επιβάτες, όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών που έχουν ληφθεί λόγω του κορωνοϊού.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή. Υποχρεωτική θα είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας και από τους εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων.

iefimerida.gr