Προσωπικός γιατρός από την αρχή – Ανακοινώσεις Γεωργιάδη και για τα Κέντρα Υγείας

9:38 π.μ. - Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2024
09:03 π.μ. - Τετ, 06/38/2024
Image: Προσωπικός γιατρός από την αρχή – Ανακοινώσεις Γεωργιάδη και για τα Κέντρα Υγείας

Αλλαγές προωθεί στον προσωπικό γιατρό ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με δεδομένο ότι το εγχείρημα της κυβέρνησης για δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες σε όλους, έμεινε στη μέση

Το μεσημέρι οι ανακοινώσεις Γεωργιάδη

Ο Υπουργός Υγείας θα κάνει ανακοινώσεις σήμερα για τις αλλαγές που θα ενσωματώσει στον θεσμό, ώστε να προσελκύσει μεγαλύτερο μέρος του ιατρικού κόσμου.

Meating Group

Άλλωστε σχεδόν οι μισοί δικαιούχοι πολίτες δεν διαθέτουν σήμερα προσωπικό γιατρό, καθώς το ιατρικό σώμα αρνήθηκε να συμμετάσχει μαζικά στον προσωπικό γιατρό αφού έκρινε ότι οι αμοιβές είναι εξαιρετικά χαμηλές.

Στο πλαίσιο αυτό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει νέα οικονομικά κίνητρα για τους γιατρούς ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των γιατρών που θα διαδραματίσουν ρόλο προσωπικού γιατρού για τους ασφαλισμένους.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να δώσει σχετικές λεπτομέρειες στις 12μ.μ. σήμερα ενώ παράλληλα θα ανακοινώσει και το πρόγραμμα για τα πανεπιστημιακά κέντρα υγείας που θα δημιουργηθούν.

Πρόκειται για ένα νέο σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων πανεπιστημιακών Κέντρων Υγείας στα οποία θα συμμετάσχουν μκαθηγητές Ιατρικής.

Τα νέα Κέντρα Υγείας θα παρέχουν πρωτοβάθμια φροντίδα στους πολίτες αλλά ταυτόχρονα θα είναι και κέντρο εκπαίδευσης για τους νέους γιατρούς.

Μάλιστα το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας που ήταν το πρώτο που λειτούργησε σε 24ωρη βάση, πρόκειται να αποτελέσει το πρώτο εγχείρημα για τα πανεπιστημιακά κέντρα υγείας και το οποίο με βάση το σχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη θα διασυνδεθεί με την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Αξιοσημείωτο είναι πως σήμερα – σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας – το 43.9% των δικαιούχων πολιτών δεν έχουν βρει προσωπικό γιατρό κοντά τους για να εγγραφούν. Σε ό,τι αφορά στους γιατρούς, εγγεγραμμένοι γιατροί ως Προσωπικοί Γιατροί είναι συνολικά 3.487.

Οι προσωπικοί Γιατροί του δημοσίου που υποχρεώθηκαν να αναλάβουν αυτόν τον ρόλο είναι 2.215, ενώ οι ιδιώτες Ελεύθεροι Επαγγελματίες είναι 1.272.

Πηγή: ethnos.gr