Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη έλαβε ο Λιγνάδης

7:21 π.μ. - Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021
07:02 π.μ. - Δευ, 22/21/2021
Image: Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη έλαβε ο Λιγνάδης

Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε για την Τετάρτη ο Δημήτρης Λιγνάδης, που κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή

O Λιγνάδης οδηγήθηκε στο ανακριτικό γραφείο λίγο πριν τις 10 το πρωί συνοδευόμενος από τρεις αστυνομικούς με πολιτικά και φορώντας χειροπέδες καθώς από χθες το βράδυ τελεί υπό κράτηση μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον του, λίγη ώρα μόλις μετά την προσέλευσή του αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, από όπου και αποχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι «θα μελετήσουμε τη δικογραφία και θα τοποθετηθούμε θεσμικώς» λέγοντας ότι θα δώσει «περισσότερες πληροφορίες σε μεταγενέστερο χρόνο».

Μετά την απολογία, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα κρίνουν εάν ο ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θα οδηγηθεί ή όχι στην φυλακή ως ύποπτος φυγής ή ως ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερες είναι οι μαρτυρίες που έρχονται τα τελευταία 24ωρα σε βάρος του πρώην καλλιτεχνική διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Ακόμη ένας μάρτυρας κατέθεσε στον εισαγγελέα το βράδυ της Παρασκευής εις βάρος του, ο οποίος φέρεται ότι επιβεβαίωσε μέρος των καταγγελιών του 25χρονου σήμερα θύματός του, ότι τον βίασε σε ηλικία 14 ετών το 2010. Ο πιο πρόσφατος μάρτυρας που κατέθεσε υποστήριξε ότι βρέθηκε στο σπίτι του σκηνοθέτη μαζί με τον 25χρονο μηνυτή κι άλλους συνομηλίκους του, όπου ο σκηνοθέτης τους πρόσφερε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες.

Πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι μία ακόμα βαρυσήμαντη μαρτυρία μιας γυναίκας συμπληρώνει τις δύο μηνύσεις που έχουν κατατεθεί για βιασμό ανηλίκου από τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η εν λόγω γυναίκα δεν έχει στενή σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά φέρεται να γνωρίζει σημαντικά πράγματα για την υπόθεση.

thepressproject.gr