Πρωτοφανής κινητοποίηση για την οικογένεια με τα δύο παιδιά στα Χανιά

10:28 π.μ. - Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017
10:01 π.μ. - Δευ, 30/28/2017
Image: Πρωτοφανής κινητοποίηση για την οικογένεια με τα δύο παιδιά στα Χανιά

Πέραν κάθε προσδοκίας είναι η πραγματικά συγκινητική ανταπόκριση δεκάδων πολιτών μετά το δημοσίευμα τού HANIA.news

Για την τετραμελή οικογένεια στο Ακρωτήρι Χανίων, που απηύθυνε, αρχικά, δραματική έκκληση για βοήθεια μέσω της σελίδας «Βοήθα με να μπορώ» (στο facebook) και διαπιστώνει έμπρακτα, πλέον, ότι η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη «φωλιάζουν» ακόμη στις καρδιές πολλών συνανθρώπων μας.
 
Ο 52χρονος Κώστας βρήκε δουλειά και ξεκινά από την 1η Φεβρουαρίου, ενώ και η σύντροφός του, Γεωργία, αναμένεται, με βάση την ενημέρωση που έχουμε, να ξεκινήσει να δουλεύει με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου! Επόμενος μεγάλος στόχος, ίσως ο σημαντικότερος όλων, είναι η εύρεση ενός σπιτιού στα Χανιά ή σε κοντινή περιοχή προκειμένου οι δύο γονείς να βρίσκονται κοντά στους χώρους εργασίας τους, και ταυτόχρονα οι δύο κόρες τους, που φοιτούν στο Λύκειο, να μη μένουν απομονωμένες από κάθε κοινωνική και άλλη δραστηριότητα, καθώς, ως γνωστόν, η οικογένειά τους διαμένει στον Σταυρό Ακρωτηρίου, χωρίς να διαθέτει μέσο μεταφοράς!
 
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΝΕΚ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
 
Ό,τι και να ειπωθεί (γραφτεί) για την ανταπόκριση των πολιτών είναι λίγο. Οι εργαζόμενοι στα γραφεία και στα πρακτορεία της ΑΝΕΚ συγκέντρωσαν το ποσό των 1.500 ευρώ, το οποίο θα διατεθεί για τα πρώτα ενοίκια της οικογένειας, ενώ προσέφεραν τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης καθώς και δωροεπιταγές συνολικού ύψους 60 ευρώ από τα σούπερ μάρκετ ΣΥΝΚΑ. Σημειώνεται ότι, για ευνόητους λόγους, το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ παραμένει στα χέρια του εκπροσώπου των εργαζομένων της ΑΝΕΚ και θα δοθεί μόλις η οικογένεια βρει σπίτι.
 
Χρηματικό ποσό ύψους 300 ευρώ έχει συγκεντρώσει μια παρέα Χανιωτών, προκειμένου και αυτό να δοθεί για τα πρώτα ενοίκια της οικογένειας. Επίσης, μία Χανιώτισσα, που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη, προσέφερε το ποσό των 250 ευρώ για να αγοράσουν τα δύο κορίτσια πράγματα που χρειάζονται! Δωροεπιταγές ύψους 180 ευρώ από τα σούπερ μάρκετ ΣΥΝΚΑ προσέφερε η ΕΤΑΝΑΠ, ενώ το ποσό των 100 ευρώ έδωσε το Vespa Club.

Πηγή: hania.news