ΠΡΟΤΥΠΟ: Ανάλυση και απαντήσεις για το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας – Έκθεσης

11:35 π.μ. - Σάββατο, 6 Ιουλίου 2019
11:07 π.μ. - Σάβ, 06/35/2019
Image: ΠΡΟΤΥΠΟ: Ανάλυση και απαντήσεις για το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας – Έκθεσης

Από τη φιλόλογο Ειρήνη Χατζηδάκη

Με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας άνοιξε η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων Στους υποψηφίους δόθηκε απόσπασμα από το βιβλίο του Norberto Bobbio «Το μέλλον της δημοκρατίας» που πραγματεύεται τις αξίες της δημοκρατίας, τα ιδανικά και τη δράση των ενεργών πολιτών.

Η κα Χατζηδάκη Ειρήνη φιλόλογος στο φροντιστήριο ΠΡΟΤΥΠΟ μίλησε στον Ηχώ 99,8 κάνοντας κάποια πρώτα σχόλια για τα θέματα  λέγοντας πως  στην έκθεση το θέμα ήταν βατό και τα παιδιά έχουν έρθει σε επαφή με τέτοια θέματα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους για τις εξετάσεις. Λόγω και των εκλογών ήταν επίκαιρο και αναμενόμενο. Ωστόσο χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή και ανάλυση. Οι ασκήσεις επίσης ήταν βατές όμως ήταν πολλά τα ερωτήματα με αρκετά υπο ερωτήματα. 

Ακολουθεί συνέντευξη κας Χατζηδάκη:




Δείτε εδώ τις απαντήσεις 


Συμβουλές για Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά
 
 
Στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών εξετάζονται τη Δευτέρα 10 Ιουνίου οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ στη θεωρητική κατεύθυνση και αντίστοιχα στα Μαθηματικά για τους υποψήφιους που έχουν επιλέξει κατευθύνσεις Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής. Χρήσιμες και βασικές συμβουλές προς τους μαθητές από το φροντιστήριο ΠΡΟΤΥΠΟ και τις καθηγήτριες Μαρκοπούλου Μαρία φιλόλογος και Βαλαχή Ειρήνη Μαθηματικό.