Πτώμα στην Παχειά Άμμο: Νέες έρευνες εν αναμονή της ιατροδικαστικής εξέτασης

3:18 μ.μ. - Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019
03:11 μ.μ. - Τετ, 06/18/2019
Image: Πτώμα στην Παχειά Άμμο: Νέες έρευνες εν αναμονή της ιατροδικαστικής εξέτασης

Ξεβράστηκε πτώμα σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης

Στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου για διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής, έχει μεταφερθεί η σορός που εντοπίστηκε χθες στην παραλία της Παχειάς Άμμου, στο Λασίθι.
 
ατροδικαστική Υπηρεσία παρέλαβε τη σορό του άτυχου άνδρα, προκειμένου να εξακριβώσει μέσα από εργαστηριακές αναλύσεις την ταυτότητά του.
 
Το πτώμα εντοπίστηκε, γύρω στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, από έναν χειριστή χωματουργικού μηχανήματος, ο οποίος και ειδοποίησε άμεσα τις αρχές, που μέσα σε λίγα λεπτά έσπευσαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος,
 
Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η σορός που ξεβράστηκε, βρισκόταν σε προχωρημένη αποσύνθεση και πιθανότατα ο θάνατος προσδιορίζεται σε διάστημα 6 μηνών περίπου . 
 
Οι έρευνες σήμερα 
 
Σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν ευρήματος που να σχετίζονται με την σορό, στην θαλάσσια περιοχή από κλιμάκιο της Ομάδας Διάσωσης Κρήτης, με μικρό ιδιωτικό σκάφος. Λίγες ώρες αργότερα οι έρευνες ολοκληρώθηκαν με αρνητικά ωστόσο αποτελέσματα.
 
Εξαιτίας μάλιστα και της βραχώδους έκτασης, το σκάφος δεν ήταν δυνατό να προσεγγίσει πολύ κοντά στη στεριά , εκεί που εντοπίστηκε η σορός.
 
Ενώ σύμφωνα και με την Λιμενάρχη Αγίου Νικολάου, κ. Δήμητρα Χασιώτη, στην διάρκεια της ημέρας στα πλαίσια προγραμματισμένης περιπολίας σκάφους του λιμενικού, θα περάσει και από την συγκεκριμένη περιοχή.
 
«Το πρωί έγινε μια πρώτη έρευνα  για τον εντοπισμού τυχόν ευρήματος από σκάφος της Ομάδας Διάσωσης Κρήτης με αρνητικά ωστόσο αποτελέσματα.  Ενώ σκάφος που ανήκει στην δυνάμη του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου,  στα πλαίσια κανονικής περιπολίας θα περάσει από την συγκεκριμένη περιοχή, όπου εντοπίστηκε το πτώμα σε κατάσταση μάλιστα προχωρημένης αποσύνθεσης».
 
Το χρονικό με τον εντοπισμός της σορού στην Παχειά Άμμο
 
Για το υπόλοιπο της ζωής του θα θυμάται το θέαμα που αντίκρισε χθες ένας εργολάβος χωματουργικών εργασιών, την ώρα που βρισκόταν στην παραλία της Παχειάς Άμμου, στο Λασίθι: Ο κ. Λευτέρης Δασκαλάκης εντόπισε ένα ανθρώπινο πτώμα, το οποίο - όπως όλα δείχνουν - βρισκόταν σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης.
 
Ήταν περί τις 6 το απόγευμα χθες Δευτέρα, όταν ο χειριστής χωματουργικού μηχανήματος εκτελούσε εργασίες εκσκαφής στην παραλία του οικισμού, που βρίσκεται εντός των ορίων του δήμου Ιεράπετρας. Ξαφνικά, ο κ. Δασκαλάκης αντιλήφθηκε σε βραχώδες σημείο της ακτής κάτι... περίεργο να επιπλέει στο νερό.
 
Αφού πλησίασε σε κοντινή απόσταση, δεν άργησε να διαπιστώσει ότι πρόκειται για ανθρώπινη σορό! Άμεσα ενημερώθηκαν οι Αρχές, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, στην παραλία της Παχειάς Άμμου είχε συρρεύσει πλήθος ντόπιων, που κοιτούσαν με περιέργεια το αναπάντεχο εύρημα.
 
Στην Παχειά Άμμο δεν άργησαν να φτάσουν στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη εκτίμηση αναφορικά με τη σορό είναι ότι πρόκειται για πτώμα μάλλον νεαρού άνδρα, από το οποίο φέρονται να λείπουν τα πόδια. 
 
Η σορός παρελήφθη από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία και επρόκειτο να υποβληθεί σε εργαστηριακές αναλύσεις, προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητά του.
 
Μόλις παραλήφθηκε το πτώμα για να μεταφερθεί στο Ηράκλειο οι Λιμενικοί και κάτοικοι της Παχειάς Άμμου, που βρέθηκαν στο σημείο, ερεύνησαν τον χώρο και βρήκαν μία φόρμα εργασίας, χωρίς να γνωρίζουν εάν έχει σχέση με το πτώμα που μόλις είχε βρεθεί εκεί.
 
Τα ευρήματα αυτά, παραλήφθηκαν από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος για να ερευνηθεί εάν έχουν σχέση με το μακάβριο αυτό εύρημα.
 
Στο χωριό ακούστηκαν πάρα πολλά σενάρια για την ταυτότητα του πτώματος, ωστόσο δεν αναζητείται κανείς από τα γύρο χωριά και πιθανολογείται ότι στο σημείο αυτό μεταφέρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα, από πολύ μακρινή απόσταση.
 
Ερωτηματικά
 
Όπως όλα δείχνουν, το πτώμα κατέληξε στην παραλία της Παχειάς Άμμου, που βρίσκεται στον κόλπο του Μεραμπέλου, έχοντας ξεβραστεί από τα θαλάσσια ρεύματα. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση για τον εντοπισμό της ανθρώπινης σορού, στη μικρή τοπική κοινωνία του Λασιθιώτικου οικισμού άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για την ταυτότητα του πτώματος.
 
Ωστόσο, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει κάποιος αγνοούμενος από την ευρύτερη περιοχή, πιθανολογείται ότι η σορός κατέληξε στην ακτή της Παχειάς Άμμου, έχοντας μεταφερθεί από σχετικά μακρινή απόσταση.
 
 
 
neakriti.gr