Πύρινα μέτωπα σε Γεράνεια Όρη, Νέα Μάκρη και Ζάκυνθο

9:38 π.μ. - Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018
09:07 π.μ. - Πέμ, 26/38/2018
Image: Πύρινα μέτωπα σε Γεράνεια Όρη, Νέα Μάκρη και Ζάκυνθο

Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών για τον έλεγχο των πυρκαγιών

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζουν τα πύρινα μέτωπα στα Γεράνεια Όρη που κατέκαψαν τις προηγούμενες ημέρες την Κινέτα. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα σε οικόπεδο με ξερά χόρτα στη περιοχή Ριζάρη στη Νέα Μάκρη, ενώ φωτιά ξέσπασε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στη περιοχή της Λιθάκιας Ζακύνθου.
 
Σύμφωνα με το τελευταίο χθεσινοβραδινό ανακοινωθέν του Πυροσβεστικού Σώματος, η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη, παρουσίαζε βελτιωμένη εικόνα καθώς έχουν ανακοπεί τα μέτωπα προς τους Αγίους Θεοδώρους και το Λουτράκι.
 
Αυτή την ώρα επιχειρούν 176 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 9 οχήματα ΟΤΑ, 3 μηχανήματα έργου, 10 υδροφόρες και 1 ελικόπτερο.
 
Σχετικά με τη φονική πυρκαγιά, που ξεκίνησε από την Καλλιτεχνούπολη Αττικής, επιχειρούν τώρα 190 πυροσβέστες, με 96 οχήματα και 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
 
Πυρκαγιά ξέσπασε αργά χθες το βράδυ σε δασική έκταση στη περιοχή της Λιθάκιας Ζακύνθου, η οποία βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο.
 
Η φωτιά που προκλήθηκε από άγνωστη αιτία, σε δύσβατη περιοχή, χάρη στη έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστική υπηρεσίας δεν έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση έξι οχήματα με δώδεκα άντρες.
 
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα και σε οικόπεδο με ξερά χόρτα στην περιοχή Ριζάρη στη Νέα Μάκρη. Στο σημείο έσπευσαν για την κατάσβεση 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.
 
Τέλος, να σημειωθεί ότι στην περιοχή Μόντε Σμίθ της Ρόδου η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Τετάρτη στις 18:04 καθώς και η πυρκαγιά στην περιοχή Κοίλα Αλεξανδρούπολης που εκδηλώθηκε στις 16:00 αντιμετωπίστηκαν άμεσα χωρίς να προκύψουν προβλήματα.
 
Επίσης, σημειώνεται, ότι, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος «κάθε πτήση τόσο επανδρωμένων, όσο και μη επανδρωμένων εναερίων μέσων (drones) στην ευρύτερη περιοχή επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, αποτελεί σοβαρή παράβαση και δημιουργεί κινδύνους ασφάλειας πτήσεων. Για τον λόγο αυτό απαγορεύεται αυστηρά η πτήση των συγκεκριμένων μέσων, σε ακτίνα περίπου 10 χιλιομέτρων από το κέντρο της περιοχής. Παραβίαση του υφιστάμενου πλαισίου επισύρει ιδιαίτερα αυστηρές ποινικές και διοικητικές ποινές. Εξαιρούνται οι πτήσεις που έχουν την προβλεπόμενη άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και την έγκριση του Πυροσβεστικού Σώματος».
 
 
in.gr