Πως θα γίνει η αξιολόγηση των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων

10:49 π.μ. - Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021
10:01 π.μ. - Τετ, 13/49/2021
Image: Πως θα γίνει η αξιολόγηση των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων

Ο Γιάννης Γερογιαννάκης Γ. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, υπεύθυνος του φροντιστηρίου ΟΡΟΣΗΜΟ μιλά στον Ηχώ 99,8

Με τηλεκπαίδευση συνεχίζονται και τη νέα χρονιά τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια, εξαιτίας της πανδημίας . Ακολουθώντας τις οδηγίες και τα Φροντιστήρια προσαρμόστηκαν στις ανάγκες των καιρών, εξοπλίστηκαν κατάλληλα και τα μαθήματα γίνονται και εδώ με τηλεκπαίδευση. Ο κ. Γιάννης Γερογιαννάκης Γ. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, υπεύθυνος του φροντιστηρίου ΟΡΟΣΗΜΟ μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι τα Φροντιστήρια καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά και να βγει η ύλη που διδάσκεται και εδώ με τις ιδιαιτερότητες της τηλεκπαίδευσης. Σαφώς τα μαθήματα δια ζώσεις δεν αντικαθίσταται όμως εκείνο που προέχει είναι η υγεία. Βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει η συνεργασία των παιδιών και φυσικά η μελέτη στο σπίτι. Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η ψυχολογία των παιδιών που μένουν τόσο καιρό κλεισμένα, μακριά από τις σχολικές αίθουσες, τους φίλους τους, περνώντας πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή, σημείωσε ο κ. Γερογιαννάκης.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η ύλη για την Γ΄Λυκείου μειώθηκε αρκετά επομένως θα βγει με μια πιο μεγάλη άνεση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα παιδιά δεν θα πρέπει συστηματικά και οργανωμένα να συνεχίσουν το διάβασμά τους. Στην Ά Λυκείου φέτος τα 2 από τα 4 θέματα των εξετάσεων στο τέλος της χρονιάς θα επιλεγούν από την τράπεζα θεμάτων και τα άλλα 2 από τον Σύλλογο εκπαιδευτικών ή τον εκπαιδευτικό. Οι εξετάσεις στη Β΄Λυκείου θα γίνουν όπως πέρυσι. Στο Γυμνάσιο οι μαθητές θα εξεταστούν σε 7 μαθήματα από 4 που ήταν πέρυσι. Διαγωνίσματα και τεστ κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα γίνουν μέσω της τηλεκπαίδευσης, εξήγησε ο κ. Γερογιαννάκης. Σημείωσε ότι τα παραπάνω στοιχεία ισχύουν με τα μέχρι τώρα δεδομένα και το εάν τελικά επιστρέψουν οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων στις σχολικές αίθουσες ή για τυχόν άλλες αλλαγές αυτό θα αποφασιστεί από τους επιδημιολόγους και το Υπουργείο.