Ραγδαίες εξελίξεις: Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ – Ερντογάν

8:32 π.μ. - Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020
08:07 π.μ. - Τετ, 22/32/2020
Image: Ραγδαίες εξελίξεις: Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ – Ερντογάν

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνομιλίας, ωστόσο δεν αποκλείεται στην τηλεφωνική συζήτηση, να τέθηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις με τις προκλήσεις της Άγκυρας

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, Ερντογάν και Μέρκελ συζήτησαν τις εξελίξεις στην Λιβύη και τη Συρία, τις εξελίξεις στις διμερείς τους σχέσεις και ιδιαίτερα την οικονομία και τον τουρισμό καθώς και θέματα συνεργασίας μετά την περίοδο της πανδημίας.

Σύμφωνα με το sigmalive που επικαλείται το ΚΥΠΕ, στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας δεν αναφέρεται αν συζήτησαν και την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνομιλίας, ωστόσο δεν αποκλείεται στην τηλεφωνική συζήτηση, να τέθηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο με τις προκλήσεις της Άγκυρας.

Η τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ – Ερντογάν, έλαβε χώρα, μόλις λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μάας, κάλεσε την Τουρκία «να σταματήσει τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ», κατά τη συνάντησή του στην Αθήνα με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ πρόσθεσε επίσης ότι «η στάση μας είναι ξεκάθαρη, το διεθνές δίκαιο θα πρέπει να τηρείται. Υπό αυτό το πρίσμα, η πρόοδος των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας θα είναι εφικτή εφόσον πράγματι η Άγκυρα παύσει κάθε δραστηριότητα στην Ανατολική Μεσόγειο».

in.gr