Ρέντη: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 18χρονος που ομολόγησε ότι έριξε τη φωτοβολίδα - Αναζητείται ο «καθοδηγητής» του

10:17 π.μ. - Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023
10:12 π.μ. - Δευ, 11/17/2023
Image: Ρέντη: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 18χρονος που ομολόγησε ότι έριξε τη φωτοβολίδα - Αναζητείται ο «καθοδηγητής» του

Οργανωμένο σχέδιο βλέπει η ΕΛΑΣ, δύο τα δολοφονικά χτυπήματα λένε οι αρχές

Την πόρτα του Εισαγγελέα Πειραιά αναμένεται να περάσει το πρωί ο 18χρονος που ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα προς τον αστυνομικό στα επεισόδια που έλαβαν χώρα την Πέμπτη (7/12) έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού, βιαιοπραγία από κοινού και κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού.

Επιπλέον, έχει ασκηθεί δίωξη για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις σε άγνωστους δράστες. Σημειώνεται, ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Η αστυνομία επικεντρώνεται ιδιαίτερα σε πέντε άτομα που αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα

Τουλάχιστον πέντε άτομα έχουν οι Αρχές στο μικροσκόπιό τους με φόντο τη δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα εναντίον του 31χρονου αστυνομικού. 

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ που βλέπουν οργανωμένο σχέδιο πίσω από την επίθεση εναντίον των συναδέλφων τους ερευνούν όλα τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους και δεν αποκλείεται είτε τις επόμενες ώρες είτε τα επόμενα 24ωρα να εκδόσουν νέα εντάλματα προκειμένου να συλληφθούν και άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση που έχει συνταράξει τη χώρα.

Μεταξύ των προσώπων που θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του φαίνεται ότι είναι και ο «καθοδηγητής» της επίθεσης, ηλικίας 25 έως 30 ετών ο οποίος σύμφωνα με τον 18χρονο που κατηγορείται για την επίθεση εναντίον του αστυνομικού φορούσε full face και δεν μπορούσε να διακρίνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες προκύπτει ότι ο «καθοδηγητής» είναι παλαιός γνώριμος της αστυνομίας καθώς κατά το παρελθόν είχε πρωταγωνιστήσει και σε άλλα επεισόδια. 

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ο 18χρονος μιλώντας στους αστυνομικούς τους είπε ότι ο «καθοδηγητής» τους είπε να βγουν έξω από το γήπεδο, λέγοντας τους ότι δεν θα ρίξει κανείς, αν δεν δώσει εκείνος το σύνθημα. Ο «καθοδηγητής» έριξε πρώτος μία μολότοφ και αυτό φαίνεται να ήταν το σύνθημα για την επίθεση. Πάντως και για τον «καθοδηγητή» πολύ σύντομα αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Εντωμεταξύ όπως αναφέρει η ΕΡΤ αστυνομικές πηγές δηλώνουν ότι οι χούλιγκαν γνώριζαν από τις προηγούμενες ώρες για την επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ, καθώς φαίνεται να είχαν ανταλλάξει μηνύματα μεταξύ τους, ώστε να πάνε οργανωμένοι στο γήπεδο, φορώντας δηλαδή μαύρα ρούχα, κουκούλες και μάσκες.

Σημειώνεται ότι ο άνδρας που αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ δεν βρισκόταν μεταξύ των 424 προσαχθέντων της Πέμπτης. Όσον αφορά τα πολεμοφόδια ο 18χρονος υποστήριξε ότι αυτά ήταν κρυμμένα στο πάρκινγκ που βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» και από εκεί μοιράστηκαν στους χούλιγκαν.

Oι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του 18χρονου με τη βοήθεια έξι μαρτυρικών καταθέσεων. Ανάμεσα στα πρόσωπα που κατέθεσαν βρίσκονται πρόσωπα του φιλικού και συγγενικού περιβάλλοντος του δράστη. Μάλιστα όπως είπαν αυτά τα πρόσωπα, ο 18χρονος τους αποκάλυψε ότι εκείνος ήταν που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό. 

Από την άλλη πλευρά τo protothema.gr φέρνει στο φως τη φωτογραφία που τραβήχτηκε τη στιγμή που ο 18χρονος δράστης της δολοφονικής επίθεσης κατά του αστυνομικού έδινε δείγμα DNA, μετά τη μαζική προσαγωγή 424 ατόμων στο τμήμα Μεταγωγών το βράδυ της Πέμπτης. Όπως είναι γνωστό, ο νεαρός είχε προσαχθεί μαζί με τους υπολοίπους από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», μετά το βαρύτατο τραυματισμό που προκάλεσε με τη ρίψη της ναυτικής φωτοβολίδας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 18χρονος είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν, όταν ήταν ανήλικος, για οπαδική βία, χωρίς να του επιβληθεί κάποια ποινή. 

hxonews

«Δεν είναι οργανωμένος οπαδός, και άλλο άτομο εκτόξευσε φωτοβολίδα», σύμφωνα με την υπεράσπιση του 18χρονου

Ο Απόστολος Λύτρας ανέλαβε την υπεράσπιση του 18χρονου, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε πως πέταξε τη φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από γήπεδο στου Ρέντη.

Ο γνωστός δικηγόρος ανέφερε πως είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τον πελάτη του, τονίζοντας πως ο νεαρός είναι σε κατάσταση σοκ και εύχεται να γίνει καλά ο 31χρονος αστυνομικός.

Μάλιστα, τόνισε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους πως δεν ήταν μία η ναυτική φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε προς τη διμοιρία των ΜΑΤ το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, αλλά δύο, με τον 18χρονο να ρίχνει τη μία, ωστόσο πρέπει να διευκρινιστεί ποια ήταν εκείνη που τραυμάτισε τον αστυνομικό.

Σύμφωνα με το MEGA, ο δικηγόρος ανέφερε σχετικά με το προφίλ του 18χρονου, ότι δηλαδή δεν είναι οργανωμένος οπαδός και δεν είχε συλληφθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν.

«Δύο τα δολοφονικά χτυπήματα κατά του 31χρονου αστυνομικού» λέει συνάδελφός του: Το πρώτο με φωτοβολίδα και το δεύτερο με μολότοφ

Στην ΕΡΤ μίλησε ένας ακόμα αυτόπτης μάρτυρας, άνδρας των ΜΑΤ ο οποίος προσπάθησε την κρίσιμη στιγμή προσπάθησε να τραβήξει τη σφηνωμένη φωτοβολίδα από το πόδι του συναδέλφου του.

Ο ίδιος τόνισε ότι τα δολοφονικά χτυπήματα ήταν δύο και όχι ένα, αφού το πρώτο ήταν με τη ναυτική φωτοβολίδα που καρφώθηκε στο μηρό του και το δεύτερο ελάχιστα μετά, με μολότοφ.

«Αμέσως προσπαθήσαμε να παράσχουμε τις πρώτες βοήθειες στο συνάδελφο, τον βάζουμε κάτω για να κάνουν τουρνικέ, τα παιδιά της διμοιρίας μου. Η δεύτερη ομάδα πηγαίνει πιο μπροστά για να κρατήσει άμυνα, για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Όλα αυτά που σας λέω, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Μας πετάνε μια εκρηκτική μολότοφ, η οποία μας έλουσε όλους. Αυτή έσκασε δίπλα στο δεξί πόδι του Γιώργου. Η εκρηκτική μολότοφ του προκάλεσε εσωτερική αιμορραγία. Αυτό το μάθαμε μετά, από τους γιατρούς του νοσοκομείου. Εμείς δε μπορούσαμε να ξέρουμε εκείνη τη στιγμή ότι έχει πάθει εσωτερική αιμορραγία. Άρα μιλάμε για δύο εγκληματικές πράξεις. Για δύο χτυπήματα στο ίδιο άτομο. Τα άτομα αυτά είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση» περιγράφει ο συνάδελφος του 31χρονου.

«Το μόνο που μου ζήτησε είναι να βγάλουμε τη φωτοβολίδα από μέσα του. Αυτό μου ζήτησε, τίποτα άλλο. Υπήρξε συνάδελφος που είχε αντιπυρικό γάντι, έβγαλε τα τρία τέταρτα της φωτοβολίδας, το ένα τέταρτο έμεινε μέσα του. Προσπάθησα να το βγάλω εγώ, μέσα από την πληγή του, αλλά γέμιζα αίματα συνέχεια, δε μπορούσα να το βγάλω έτσι. Ήταν μέσα βαθιά, δε μπορούσα. Από ότι μου είπαν οι γιατροί, είχε φτάσει στο κόκκαλο. Ο Γιώργος είχε τις αισθήσεις του για είκοσι λεπτά. Τον ζούσε ο άνθρωπος τον πόνο. Αλλά ήταν πολύ αξιοπρεπής. Είναι πολύ δυνατό παιδί. Άνθρωπος που έκανε αθλητισμό, φυσική ζωή, διατροφή, ο τρόπος ζωής του και το τουρνικέ είναι ο λόγος που έχει ακόμα αναπνοή» ανέφερε χαρακτηριστικά στο τέλος.

«Δεν τον είχα για αυτό το πράγμα, αν το ήξερα θα το είχα πει εγώ στους αστυνομικούς», λέει ο πατέρας του

Την ίδια ώρα ο πατέρας του 18χρονου σε κατάσταση σοκ απο την ομολογία του γιου του μίλησε στο protothema.gr για όσα γνωρίζει σχετικά με τη σύλληψη του παιδιού του.

«Τον έπιασαν χθες το βράδυ στο σπίτι της κοπέλας του. Ηταν σε αυτούς που είχαν πιάσει την Πέμπτη αλλά τον άφησαν την Παρασκευή το βράδυ. Εγώ το έμαθα από την κοπέλα του που με πήρε και μου είπε να πάω στην ΓΑΔΑ για να του φέρω φαγητό. Ήρθαν και κάτι αστυνομικοί από εδώ, από το σπίτι, και μου είπαν ότι έχουν πιάσει και άλλα 15-20 άτομα. Τίποτα άλλο δεν ξέρω. Τώρα είναι και ο μικρός μου ο γιος στην ΓΑΔΑ, 16 χρονών, ήταν και αυτός στο γήπεδο, και δίνει κατάθεση», είπε ο πατέρας του 18χρονου ενώ τόνισε πως αν ο γιος του έχει κάνει την πράξη για την οποία κατηγορείται θα πήγαινε να μιλήσει ο ίδιος από την πρώτη στιγμή.

«Το παιδί αυτό είναι 18 χρονών, μόνο πορτοκαλάδα έπινε. Πήγαινε στη σχολή να γίνει υδραυλικός, δεν τον είχα να κάνει αυτό το πράγμα. Αν μου το είχε πει ο γιος μου θα είχα πάει από μόνος μου να καταθέσω, να αλαφρύνω τη θέση του. Αν όντως το έχει κάνει αυτός πάει, κατέστρεψε τη ζωή του», ανέφερε ο ίδιος.

Η πρώτη αχτίδα ελπίδας για τον 31χρονο αστυνομικό - Έχει περιοριστεί η μεγάλη αιμοραγία

Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας παραμένει νοσηλευόμενος ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε βαρύτατα από ναυτική φωτοβολίδα που του πέταξαν χούλγιγκαν έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί της Κυριακής υπήρξαν τα πρώτα καλά νέα για την αντίδρασή του οργανισμού του στη μάχη που δίνει με τα βαρύτατα τραύματά του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει μια ελάχιστη βελτίωση καθώς φαίνεται ότι έχει περιοριστεί μεγάλη αιμορραγία.

Παράλληλα οι γιατροί προχωρούν σε σταδιακή μείωση των κατασταλτικών φαρμάκων και μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κάποια επίπτωση.

Οι θεράποντες ιατροί αναμένεται προχώρησαν χθες εκ νέου σε καθαρισμό του τραύματος του νεαρού αστυνομικού στο πόδι.

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Σαββάτου

Στο τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου γινόταν λόγος για «διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού», η οποία ωστόσο «ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση».

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυαμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά στο ιατρικό ανακοινωθέν.

protothema.gr