Ρέθυμνο: Αρχαιοκάπηλοι προκαλούσαν εκρήξεις χωρίς να τους πάρει κανείς είδηση

10:56 π.μ. - Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017
10:01 π.μ. - Παρ, 06/56/2017
Image: Ρέθυμνο: Αρχαιοκάπηλοι προκαλούσαν εκρήξεις χωρίς να τους πάρει κανείς είδηση

Βρέθηκαν δύο μασούρια ζελατοδυναμίτιδας, 23 πυροκροτητές και γύρω στα δέκα μέτρα βραδύκαυστο και ακαριαίο φυτίλι!

Επί μήνες δρούσαν ανενόχλητοι άγνωστοι αρχαιοκάπηλοι σε μια ορεινή αγροτική περιοχή στη θέση Λατζιμά στο Ρέθυμνο, όπου αναζητούσαν αρχαία αντικείμενα. Παρ’ όλο που προκαλούσαν εκρήξεις για να ανοίξουν ένα υπόγειο τούνελ, κανείς δεν τους είχε πάρει είδηση!
 
Μια ανώνυμη πληροφορία που δέχθηκαν οι αστυνομικοί, τους έστειλε το πρωί της περασμένης Τρίτης στην περιοχή που βρίσκεται δίπλα στις σπάνιες σπηλιές Φανταξοσπηλιάρα και Σπηλιαρίδα. Εκεί εντόπισαν την στοά που είχαν δημιουργήσει οι δράστες, μέσα στην οποία υπήρχαν δύο μασούρια ζελατοδυναμίτιδας, 23 πυροκροτητές και γύρω στα δέκα μέτρα βραδύκαυστο και ακαριαίο φυτίλι!
 
Οι αρχαιοκάπηλοι δεν εντοπίστηκαν, ωστόσο στο τούνελ βρέθηκαν μεγάλος αριθμός σκαπτικών εργαλείων που εστάλησαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας για την ανίχνευση αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού, αλλά και ένδεκα θραύσματα αγγείων άγνωστης χρονολογίας και αξίας, τα οποία παραδόθηκαν σε αρχαιολόγους για να τα εκτιμήσουν. Πάντως, κανείς δεν ξέρει αν οι δράστες βρήκαν αντικείμενα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και τι τα έκαναν.
 
 
 
Πηγή: protothema.gr