Ρεθυμνιώτες Ιεράπετρας: Διαμαρτυρία για τη συνεχιζόμενη εκδικητική συμπεριφορά του Αν. Διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

2:10 μ.μ. - Τρίτη, 11 Μαΐου 2021
02:05 μ.μ. - Τρί, 11/10/2021
Image: Ρεθυμνιώτες Ιεράπετρας: Διαμαρτυρία για τη συνεχιζόμενη εκδικητική συμπεριφορά του Αν. Διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Αναλυτικά το δελτίο τύπου

Δώσε θέση εξουσίας, λέει ο λαός μας, για να καταλάβεις τον πραγματικό χαρακτήρα του ανθρώπου. Ο κύριος Καλιονάκης επελέγη μέσα από άγνωστες σε εμάς διαδικασίες που δεν μας ενδιαφέρουν, να ασκήσει τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Διοικητή στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Ακούγαμε κατά καιρούς για τον αυταρχισμό με τον οποίο συμπεριφέρεται σε προσωπικό και πολίτες αλλά και τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί το Νοσοκομείο με τον τρόπο διοίκησης του. Δεν φανταζόμασταν όπως ποτέ ότι θα αντιμετώπιζε με τόση αγένεια και στο τέλος και με τόση εκδικητικότητα, ανθρώπους που απευθύνθηκαν σ αυτόν, όχι για να ζητήσουν αλλά για να προσφέρουν.

Ο Σύλλογος Ρεθυμνιωτών Ιεράπετρας, μετά την παύση λειτουργίας του Συλλόγου, αποφάσισε ομόφωνα μετά από συνεδρίαση του να προσφέρει τρία monitor καταγραφής ζωτικών λειτουργιών στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου. Την ανάγκη αυτή μας την υπόδειξαν οι ίδιοι οι γιατροί του Καρδιολογικού Τμήματος και η προμήθεια των μηχανημάτων έγινε με βάση τις υποδείξεις τους για να είναι συμβατά με την Κεντρική Μονάδα Παρακολούθησης. Απευθυνθήκαμε στον κύριο Καλιονάκη για να τον ενημερώσουμε για την καλή μας πρόθεση, αλλά αυτός αντί των monitor μας ζήτησε τα λεφτά που αντιστοιχούν στην αξία τους(5000 ευρώ). Του εξηγήσαμε ότι η προσφορά των μηχανημάτων αυτών αποτελούν ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και εν πάση περιπτώση αυτή είναι η πρόθεση μας. Τότε αρχίζει να αποκαλύπτεται ο πραγματικός του χαρακτήρας που δικαίωσε τις διαδιδόμενες φήμες. Αφού μας υπέδειξε ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να μιλούμε, εξακολουθούσε να πιέζει, αντί των monitor να του δώσουμε τα λεφτά. Μας συμπεριφέρθηκε με απαξίωση και αγένεια.

Η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής τελικά πραγματοποιήθηκε, αφού προσπάθησε με κάθε τρόπο να προβάλει εμπόδια σε εμάς και στο Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου στον οποίο παραχωρήσαμε τα μηχανήματα και οποίος ανάλαβε τις διαδικασίες παράδοσης παραλαβής. Για μηχανήματα που είναι συμβατά, που δεν απαιτούν πρόσθετο προσωπικό, που δε απαιτούν αναλώσιμα υλικά, παρέπεμψε την έγκριση αποδοχής τους στο Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων στον Άγιο Νικόλαο απλά και μόνο για να δυσκολέψει ή ακόμα και να παρακωλύσει την προσπάθεια μας. Γνωρίζουμε ότι μηχανήματα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τις προσφορές των πολιτών. μπήκαν στο Νοσοκομείο χωρίς να χρειάζεται αυτή η διαδικασία.

Ας είναι είπαμε. Τέλος καλό όλα καλά. Τουλάχιστον τα μηχανήματα μπήκαν στο Νοσοκομείο. Όμως ο Γολγοθάς δεν έχει τέλος. Τα μηχανήματα παραμένουν στα κουτιά τους γιατί ο κύριος Καλιονάκης δεν επιτρέπει στους τεχνικούς να τα εγκαταστήσουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι η απασχόληση ενός τεχνικού για μισή ώρα για να αρχίσουν να λειτουργούν και να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Η απάντηση του κυρίου Καλιονάκη είναι: «Όχι τώρα, δεν είναι ώρα». Και ο μόνος λόγος είναι για να εκδικηθεί τους δωρητές που δεν υπάκουσαν να του δώσουν τα χρήματα. Στερώντας τους πολίτες αυτού του τόπου από εξοπλισμό που μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος για τη ζωή τους. Αυτός είναι ο νέος μας Αναπληρωτής Διοικητής.

Μετά από αυτήν την τραυματική για εμάς εμπειρία θεωρούμε υποχρέωση μας να ενώσουμε τη φωνή μας με τη φωνή του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και του Δήμου Ιεράπετρας, προς κάθε αρμόδιο φορέα με ένα απλό και ξεκάθαρο αίτημα.

ΠΑΡΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ!

Για το Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Βανταράκης