Ρέθυμνο, Αχαΐα και Θεσσαλονίκη «φλερτάρουν» με καθολικό lockdown - Τι εισηγούνται οι ειδικοί

8:28 π.μ. - Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021
08:02 π.μ. - Πέμ, 11/28/2021
Image: Ρέθυμνο, Αχαΐα και Θεσσαλονίκη «φλερτάρουν» με καθολικό lockdown - Τι εισηγούνται οι ειδικοί

Τα στοιχεία θα βρεθούν ενώπιων των μελών της Επιτροπής Επιδημιολόγων για να καταλήξουν στην εισήγησή τους για lockdown

Επίσημα από τις 6 το πρωί η Αττική είναι σε καθολικό lockdown με κλειστά μαγαζιά, σχολεία και νέα μέτρα ως τις 28 Φεβρουαρίου.

Οι περιοχές που προκαλούν ανησυχία και τις… συνοδεύει η λέξη lockdown είναι η Αχαΐα, το Ρέθυμνο και η Θεσσαλονίκη.

Ήδη η επιτροπή εισηγήθηκε σκληρά μέτρα «τύπου Αττικής» στην Αχαΐα, ενώ τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να συζητηθεί η κατάσταση της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, με τις αποφάσεις να αναμένονται στην ενημέρωση της Παρασκευής.

Σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν εικόνα ανάλογη με εκείνη του περασμένου Νοεμβρίου.

Τα στοιχεία θα βρεθούν ενώπιων των μελών της Επιτροπής Επιδημιολόγων για να καταλήξουν στην εισήγησή τους: αν δηλαδή θα προτείνουν νέο lockdown για δεύτερη φορά μέσα σε σχεδόν τρεις μήνες.

Μια ανάσα από lockdown Αχαΐα και Ρέθυμνο

Οι ειδικοί της Επιτροπής, ωστόσο, σε τηλεδιάσκεψη χθες το απόγευμα και αφού ανέλυσαν τα στοιχεία περιοχών της χώρας με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, κατέληξαν πως ολόκληρες οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ρεθύμνου, θα πρέπει να «κοκκινίσουν».

Χθες η Αχαΐα κατέγραψε τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα, μετά την Αττική. Συγκεκριμένα, η Αχαΐα κατέγραψε 112 μολύνσεις, τη στιγμή που η Θεσσαλονίκη είχε 101.

Όλα αυτά τη στιγμή που τα νοσοκομεία της χώρας μας, το ένα μετά το άλλο πιέζονται ασφυκτικά, με τα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως στα νοσοκομεία της Αττικής την τελευταία εβδομάδα, για κάθε 2 εισαγωγές ασθενών δινόταν μόλις 1 εξιτήριο. Με αυτό το ρυθμό οι ειδικοί εκτιμούν πως είναι θέμα τριών το πολύ τεσσάρων ημερών, οι ΜΕΘ στην Αττική να χτυπήσουν «γονατίσουν».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το μεσημέρι της Τετάρτης τα κενά κρεβάτια εντατικής θεραπείας στην Αττική είχαν μειωθεί στα 43, με την πληρότητα να «αγγίζει» το 80%. Την ίδια στιγμή, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πάτρας, το μεσημέρι υπήρχαν μόλις 2 κρεβάτια κενά στην κλινική covid, ενώ η πληρότητα στην ΜΕΘ είχε φτάσει στο 55%.

in.gr