Ρουμελιωτάκη για καθαριότητα: Θα ανασάνει η πόλη με το Πράσινο Σημείο

11:45 π.μ. - Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
11:07 π.μ. - Τρί, 14/45/2020
Image: Ρουμελιωτάκη για καθαριότητα: Θα ανασάνει η πόλη με το Πράσινο Σημείο

Προτείνεται η λειτουργία του στον ΣΜΑ δηλώνει στον Ηχώ 99,8 η αρμόδια αντιδήμαρχος

Την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας του Αγίου Ανδρέα ανέφερε σε δηλώσεις της στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος κα Μαρία Ρουμελιωτάκη. Όπως είπε πρόκειται για μια προγραμματισμένη εθελοντική δράση στην οποία θα βοηθήσουν και εθελοντές από το ΕΠΑΛ και το κάλεσμα είναι ανοιχτό σε όποιον επιθυμεί να βοηθήσει. Στο πλαίσιο της εθελοντικής αυτής δράσης θα συγκεντρωθούν καλάμια και φερτά υλικά σε κάποιο σημείο ώστε να απομακρυνθούν στη συνέχεια με μηχανήματα.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο ελάχιστο προσωπικό της υπηρεσίας λέγοντας ότι, στην υπηρεσία έχουμε 5 καθαρίστριες που καθαρίζουν τον δρόμο και 2 εργάτες για πλατείες, χλοοκόψιμο κλπ. Επίσης υπάρχουν οι εργάτες στα απορριμματοφόρα. Δεν μπορούμε λοιπόν με το υπάρχον προσωπικό να κάνουμε τον προγραμματισμό που θα επιθυμούσαμε. Πρέπει να καλύψουμε καθημερινά 15 τομείς στην Ιεράπετρα και τα γύρω κοντινά χωριά που σημαίνει ότι χρειαζόμαστε τουλάχιστον 15 άτομα. Επιπλέον υπάρχουν τα χωριά τα οποία καθαρίζονται με χρήματα από την παγία που λαμβάνουν οι πρόεδροι. Ευελπιστούμε σύντομα να γίνουν οι προσλήψεις μέσω της Κοινωφελούς εργασίας ώστε να ενισχυθεί με προσωπικό η υπηρεσία.

Στην προσπάθεια αυτή που γίνεται, με τις όποιες δυσκολίες λόγω έλλειψης προσωπικού, χρειάζεται και η συμβολή του πολίτη. Δεν γίνεται να καθαρίζουμε τη μια μέρα έναν δρόμο και λίγες ώρες αργότερα να γεμίζει και πάλι σκουπίδια Εάν εντοπιστεί ποιος το κάνει επιβάλλεται πρόστιμο από την Δημοτική αστυνομία.

Στον σχεδιασμό και σχετικά με τη διαχείριση των ογκωδών αντικειμένων καταβάλλουμε προσπάθεια για να λειτουργήσει Πράσινο Σημείο. Η πρότασή μου ως αντιδήμαρχος είναι το Πράσινο Σημείο να γίνει στον ΣΜΑ, ένας χώρος που εκτιμώ δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στον αστικό ιστό. Προσπαθούμε καθημερινά και πιστεύουμε ότι με τη λειτουργία του Πράσινου Σημείου στον συγκεκριμένο χώρο θα βελτιωθεί κατά πολύ την κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που επιθυμούμε είναι η συνεργασία με τους πολίτες. Να επικοινωνούν με την υπηρεσία και να ενημερώνονται για το πως μπορούν να εξυπηρετηθούν. Να μάθουμε όλοι μαζί να ζούμε σε ένα καθαρό περιβάλλον, τόνισε η αντιδήμαρχος.