Ρουμελιωτάκη: Οι καφέ κάδοι στην Ιεράπετρα από τη νέα χρονιά

10:23 π.μ. - Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023
10:12 π.μ. - Πέμ, 07/23/2023
Image: Ρουμελιωτάκη: Οι καφέ κάδοι στην Ιεράπετρα από τη νέα χρονιά

Ολοκληρώνεται η δοκιμαστική λειτουργία της Μονάδας Κομποστοποίησης

Με τον πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ, κ. Καλογεράκη Ζαχαρία και τον Διευθυντή του φορέα, κ. Στυλιανίδη Νικόλαο συναντήθηκαν η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Μαρία Ρουμελιωτάκη, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού, κ. Βρυγιωνάκη Μανώλη, με αφορμή τη δοκιμαστική λειτουργία της Μονάδας Κομποστοποίησης στον Δήμο Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με την κα Ρουμελιωτάκη που μίλησε στον Ηχώ 99,8 ενημέρωσαν τον ΕΣΔΑΚ ότι ο εξοπλισμός της ΜΕΒΑ είναι πλήρης, η δοκιμαστική λειτουργία τελειώνει στις 10/12/2023 με τη συμμετοχή ξενοδοχείων και συσκευαστηρίων κηπευτικών της περιοχής μας και ότι οι ποσότητες οργανικών που μεταφέρθηκαν στη Μονάδα μέχρι και σήμερα είναι πάνω από 100 τόνοι.

Καθώς λήγει η περίοδος της δοκιμαστικής λειτουργίας συζητήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν εκ μέρους του ΕΣΔΑΚ ούτως ώστε να συνεχιστεί η κανονική λειτουργία της Μονάδας Κομποστοποίησης, μια υποδομή όπου θα καταλήγουν τα οργανικά απόβλητα των Δήμων Ιεράπετρας και Σητείας.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο στη διαχείριση των απορριμμάτων που αφήνει πίσω του την ταφή τους και την αντικαθιστά με τους κανόνες και τα κριτήρια της κυκλικής οικονομίας , συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της ζωής στον τόπο μας. Ευελπιστούμε η προσπάθεια αυτής της Δημοτικής Αρχής να συνεχιστεί, είπε η κα Ρουμελιωτάκη. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν καφέ κάδοι για τα οικιακά οργανικά απόβλητα, η προμήθεια των οποίων έχει ήδη γίνει. Κάδοι θα υπάρχουν και για τα καταστήματα εστίασης. Η οικονομία που επιτυγχάνεται είναι πολυεπίπεδη. Ευελπιστούμε ότι και οι συνδημότες, αφού ενημερωθούν, θα συμβάλουν και εκείνοι από την πλευρά τους.

Κλείνοντας η κα Ρουμελιωτάκη έκανε αναφορά στην υπογειοποίηση κάδων που έχει ξεκινήσει στο πλαίσιο του έργου του Open mall, και θα τοποθετηθούν πίσω από το παλιό Δημαρχείο και κοντά στο Ταχυδρομείο. Εκτίμησε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Δήμου Ιεράπετρας:

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ, κ. Καλογεράκη Ζαχαρία και τον Διευθυντή του φορέα, κ. Στυλιανίδη Νικόλαο με αφορμή τη δοκιμαστική λειτουργία της Μονάδας Κομποστοποίησης στον Δήμο Ιεράπετρας.

Εκ μέρους του Δήμου Ιεράπετρας παρευρέθηκα ως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού, κ. Βρυγιωνάκη Μανώλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ άλλων ενημερώσαμε τον πρόεδρο ότι :

ο εξοπλισμός της ΜΕΒΑ είναι πλήρης

η δοκιμαστική λειτουργία τελειώνει στις 10/12/2023 με τη συμμετοχή ξενοδοχείων και συσκευαστηρίων κηπευτικών της περιοχής μας.

οι ποσότητες οργανικών που μεταφέρθηκαν στη Μονάδα μέχρι και σήμερα είναι πάνω από 100 τόνους .

Επιπλέον συζητήσαμε για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν εκ μέρους του ΕΣΔΑΚ μετά το πέρας της δοκιμαστικής λειτουργίας της ΜΕΒΑ του Δήμου Ιεράπετρας, ούτως ώστε να συνεχιστεί η κανονική λειτουργία της Μονάδας Κομποστοποίησης, μια υποδομή όπου θα καταλήγουν τα οργανικά απόβλητα των Δήμων Ιεράπετρας και Σητείας.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο στη διαχείριση των απορριμμάτων που αφήνει πίσω του την ταφή τους και την αντικαθιστά με τους κανόνες και τα κριτήρια της κυκλικής οικονομίας , συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της ζωής στον τόπο μας.

Ευελπιστούμε η προσπάθεια αυτής της Δημοτικής Αρχής να συνεχιστεί.

Με εκτίμηση

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας

και Πολιτικής Προστασίας

Ρουμελιωτάκη Μαρία