Σαρρής: Συνεχίζεται το περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος του μικροκλίματος της Ιεράπετρας με την απομάκρυνση δέντρων

11:43 π.μ. - Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2022
11:09 π.μ. - Τρί, 06/43/2022
Image: Σαρρής: Συνεχίζεται το  περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος του μικροκλίματος της Ιεράπετρας με την απομάκρυνση δέντρων

Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα»

Η κοπή δέντρων ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας. Σύμφωνα με την εισήγηση χρειάζεται να κοπούν 14 δέντρα εκ των οποίων κάποια στην πόλη και κάποια σε τοπικά διαμερίσματα , σε Γρα Λυγιά και Παχειά Άμμο .

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Παναγιώτης Σαρρής μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι ως παράταξη συμφωνούν ότι κάποια δέντρα θα πρέπει να κοπούν γιατί πραγματικά εμποδίζουν την ομαλή διέλευση πεζών ή είναι επικίνδυνα για την πρόκληση ατυχήματος. Ωστόσο κάποιες περιπτώσεις των προτεινόμενων προς κοπή δέντρων θα μπορούσαν να είχαν διαφορετική αντιμετώπιση. Πχ δέντρο που σύμφωνα με την εισήγηση εμποδίζει την ορατότητα σε φωτεινό σηματοδότη, θα μπορούσε απλά να κλαδευτεί. Σε άλλη περίπτωση να γίνει διαπλάτυνση πεζοδρομίου και όχι να κοπεί το δέντρο. Τίθεται δε το ερώτημα γιατί δεν υπάρχει ανάλογη αντιμετώπιση στους στύλους της ΔΕΗ που καταλαμβάνουν χώρο και εμποδίζουν τη διέλευση πεζών. Τι μένος είναι αυτό απέναντι στο πράσινο δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, σημείωσε ο κ. Σαρρής και πρόσθεσε.

Δυστυχώς διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά τη στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στο πράσινο. Η αποψίλωση της πόλης , μιας πόλης με υψηλές θερμοκρασίες που έχει ανάγκη από σημεία δροσιάς , δυστυχώς συνεχίζεται. Και θα συνεχιστεί. Αφού και από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως αναμένεται να κοπούν δέντρα. Ενώ αίσθηση προκάλεσε η ενημέρωση από τον Δήμαρχο ότι σε επόμενη συνεδρίαση θα έρθει προς συζήτηση η κοπή των δέντρων μπροστά από την αρχαιολογική συλλογή, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι θα υπάρχει και σχετικό έγγραφο από την πλευρά της αρχαιολογίας. Ωστόσο η προϊσταμένη της αρχαιολογικής υπηρεσίες σε παλαιότερές της δηλώσεις έχει αναφέρει ότι η υπηρεσία δεν έχει ζητήσει να φύγουν τα δέντρα μπροστά από την αρχαιολογική συλλογή.

Πέραν των παραπάνω ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι όσα δέντρα βγαίνουν τόσα φυτεύονται. Θεωρούν ότι απευθύνονται σε αδαείς; Στο αστικό πράσινο υπάρχει ένας δείκτης που ονομάζεται, δείκτης σκίασης . Όταν βγάζει ένα δέντρο όπως ο φίκος με δείκτη σκίασης 8 στα 10 και φυτεύεις έναν σκίνο με δείκτη 3 στα 10 τότε θα πρέπει να φυτεύσεις τρεις σκίνους. Μας λένε ακόμα ότι υπάρχουν μελέτες της υπηρεσίας πρασίνου που δείχνουν ότι το πράσινο έχουν αποκατασταθεί πλήρως. Που είναι αυτές οι μελέτες; Θέλουμε να τις δούμε όπως και το έγγραφο της αρχαιολογίας για την κοπή δέντρων μπροστά από την αρχαιολογική συλλογή, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σαρρής.

Ακούστε εδώ τον κ. Σαρρή.