ΣΔΕ Ιεράπετρας: Ένα Σχολείο που δίνει μια Δεύτερη Ευκαιρία σε ενήλικες μαθητές

11:15 π.μ. - Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021
11:06 π.μ. - Παρ, 11/15/2021
Image: ΣΔΕ Ιεράπετρας: Ένα Σχολείο που δίνει μια Δεύτερη Ευκαιρία σε ενήλικες μαθητές

Ενημερωθείτε και κάντε την εγγραφή σας – Η Διευθύντρια Ρέα Πηγιάκη στον Ηχώ 99,8

Για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας και τις προοπτικές που ανοίγονται στους αποφοίτους του, πέρα από τις γνώσεις που αποκομίζουν, μίλησε στον Ηχώ 99,8 η διευθύντρια κ. Ρέα Πηγιάκη. Όπως είπε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε ενήλικες πολίτες που θέλουν να πάρουν απολυτήριο Γυμνασίου, κάτι που για διάφορους λόγους ο καθένας δεν είχε αποκτήσει ως τώρα. Δεκτοί γίνονται πολίτες άνω των 18 ετών που έχουν τελειώσει το δημοτικό ή και κάποιες τάξεις του Γυμνασίου. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες στο σχολείο που βρίσκεται στη Βαϊνιά και η φοίτηση διαρκεί δυο χρόνια με ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο και τις ανάγκες των μαθητών. Υπάρχουν παραρτήματα και σε Άγιο Νικόλαο και σε Σητεία.

Ο τίτλος σπουδών είναι ισότιμος με αυτόν του Γυμνασίου που σημαίνει ότι μπορεί να γίνει χρήση του στον επαγγελματικό χώρο, στην αναζήτηση εργασίας ή τη συμμετοχή σε προκηρύξεις κλπ εξήγησε η κα Πηγιάκη προσθέτοντας ότι πολλοί μαθητές συνεχίζουν και στο Λύκειο και το Εσπερινό ΕΠΑΛ μετέχοντας στις πανελλαδικές εξετάσεις με αρκετούς κατά το παρελθόν να έχουν πετύχει την εισαγωγή τους σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 28420 89736 ή στο 6974 908357 κα Ρέα Πηγιάκη Διευθύντρια – Γεωπόνος ΠΕ.