“Σε 10 μέρες αρχίζει ο διάλογος” γράφουν οι Τούρκοι! Μήπως να μας πουν τι θα συζητήσουμε;

9:33 π.μ. - Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020
09:09 π.μ. - Τρί, 15/33/2020
Image: “Σε 10 μέρες αρχίζει ο διάλογος” γράφουν οι Τούρκοι! Μήπως να μας πουν τι θα συζητήσουμε;

Ουάσινγκτον,Βερολίνο,Βρυξέλλες και φυσικά η Άγκυρα, φαίνεται ότι βιάζονται για την έναρξη ελληνοτουρκικού διαλόγου

Από την Αθήνα ακολουθείται η γνωστή τακτική της …σιωπής. Το κακό είναι ότι μ΄ αυτό τον τρόπο η μοναδικές πηγές πληροφόρησης είναι από πηγές εκτός της χώρας και το χειρότερο ότι μέχρι στιγμής ότι μαθαίνουμε από…τα ξένα, επιβεβαιώνεται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Μιλλιέτ εντός δέκα ημερών αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Βερολίνο! Στο πρωτοσέλιδό της με τίτλο “Προτεραιότητά μας η διπλωματία’ αναφέρει ότι στόχος είναι οι διαπραγματεύσεις να γίνουν αρχικά σε χαμηλό επίπεδο και στην συνέχεια σε υψηλό εάν χρειαστεί.

Η Άγκυρα ξεκαθάρισε στους Γερμανούς πως δεν θέλει συμμετοχή της Γαλλίας στη διαδικασία του διαλόγου.

Διπλωματικές πηγές που επικαλείται η τουρκική εφημερίδα αναφέρουν ότι η Άγκυρα δεν βλέπει αρνητικά την έναρξη διαλόγου με την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μέχρι τη Σύνοδο της ΕΕ στις 24-25 Σεπτεμβρίου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχουν αυξηθεί οι διαμεσολαβητικές προσπάθειες της Γερμανίας το τελευταίο διάστημα ενώ σε επαφές της με την Γαλλία ζήτησε να μην αυξηθεί περαιτέρω η ένταση.

militaire.gr