Σε αναμονή των ανακοινώσεων για τους νέους αντιδημάρχους Ιεράπετρας

10:23 π.μ. - Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022
10:01 π.μ. - Δευ, 10/23/2022
Image: Σε αναμονή των ανακοινώσεων για τους νέους αντιδημάρχους Ιεράπετρας

Η Χ. Χατζημαρκάκη στον Ηχώ 99,8 για τις δημαιρεσίες και τα απρόοπτα στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Αναφορικά με την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας για την εκλογή μελών προεδρείου, οικονομικής επιτροπής και επιτροπής ποιότητας ζωής μίλησε στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος κα Χρύσα Χατζημαρκάκη αν και όπως η ίδια σημείωσε η θητεία της έχει λήξει και αναμένονται σύντομα να γίνουν γνωστές οι σχετικές ανακοινώσεις από τον Δήμαρχο.

Όπως είπε ήταν μια ιδιαίτερη, συναισθηματικά, συνεδρίαση γιατί μετά από καιρό, λόγω covid, συναντήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. δια ζώσης, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ανταλλάσσοντας ευχές προχωρώντας στη συνέχεια στις δημαιρεσίες. Από εκεί και πέρα υπήρξε ένα απρόοπτο περιστατικό όταν δημοτικός σύμβουλος δεν ήθελε να προσέλθει στην αίθουσα φορώντας όπως προβλέπεται μάσκα προστασίας. Έγιναν συστάσεις, του δόθηκε μάσκα και τελικά λόγω μη συμμόρφωσης, του επιβλήθηκε πρόστιμο από τη Δημοτική Αστυνομία .

Διαδικαστικά τώρα, νέος Πρόεδρος επανεξελέγη ο κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης μετά από πρόταση του Δημάρχου, στη θέση του Αντιπροέδρου αναδείχθηκε ο κ. Γιάννης Σαραντώνης από την παράταξη «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο» ενώ Γραμματέας επανεξελέγη ο κ. Γεώργιος Αγγελάκης επίσης από την ίδια παράταξη.

Τέλος η κα Χατζημαρκάκη ερωτηθείς σχετικά τοποθετήθηκε για τον βανδαλισμό του μνημείου Μικρασιατών καταδικάζοντας το γεγονός προσθέτοντας ότι έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές.