Σε διαιτησία παραπέμπει το Δημόσιο τη Fraport

11:27 π.μ. - Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018
11:01 π.μ. - Τρί, 16/27/2018
Image: Σε διαιτησία παραπέμπει το Δημόσιο τη Fraport

Μετά την επιδίκαση αποζημίωσης

Με κατάθεση αιτήσεως υπαγωγής της υπόθεσης σε διαιτησία στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) κατά της Fraport Greece, απάντησε η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών στην απόφαση της αρμόδιας πρωτοβάθμιας επιτροπής που επιδίκασε στο γερμανικό όμιλο αποζημίωση 27,5 εκατ. ευρώ.
 
Η προσφυγή στην πρωτοβάθμια επιτροπή είχε γίνει την περασμένη άνοιξη, όπως προέβλεπε η σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.
 
Η Fraport Greece επικαλούνταν εκτεταμένες φθορές στα αεροδρόμια, που δεν είχαν ενσωματωθεί στη σύμβαση παραχώρησης και διεκδικούσε περίπου 72,5 εκατ. ευρώ. 
 
Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην επιτροπή η οποία πρόσφατα της επιδίκασε τα 27,5 εκατ. ευρώ με την πλευρά της κυβέρνησης να απαντά με προσφυγή στη διεθνή διαιτησία.
 
Εκτιμάται ότι με την κίνησή του, το Δημόσιο επιχειρεί να κερδίσει χρόνο, κάτι που ήταν αναμενόμενο. 
 
Ο χρόνος που θα απαιτηθεί για να καταλήξει η διαιτησία παραμένει άγνωστος, αλλά εκτιμάται πως μπορεί να υπερβεί το τρέχον έτος.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Fraport Greece παρέλαβε τα αεροδρόμια στις αρχές Απριλίου του 2017. Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2017, η επιβατική κίνηση των 14 αεροδρομίων ανήλθε σε 27,58 εκατ. επιβάτες, υπερβαίνοντας τα επίπεδα του προηγούμενου έτους κατά 10,3% (+ 2,57 εκατ.) λόγω της απότομης αύξησης των διεθνών πτήσεων 12,9%. Η εσωτερική αγορά παρουσίασε αύξηση 3,3%.
 
 
Πηγή: in.gr