Σε δύσκολη θέση οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κρήτης με την κατάρρευση της Thomas Cook

3:57 μ.μ. - Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019
03:09 μ.μ. - Τετ, 25/57/2019
Image: Σε δύσκολη θέση οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κρήτης με την κατάρρευση της Thomas Cook

Τι ζητά το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου

Η ανακοίνωση:
 
«Η κατάρρευση του ταξιδιωτικού οργανισμού THOMAS COOK μας βρίσκει σε δεινή θέση την επόμενη ημέρα. Χιλιάδες συνάδελφοι ξενοδοχοϋπάλληλοι βρίσκονται ξαφνικά με το ένα πόδι στο κατώφλι της ανεργίας.
 
Εκφράζουμε την αγωνία μας στους συναδέλφους  ξενοδοχοϋπάλληλους που εργάζονται είτε σε ξενοδοχεία ιδιοκτησίας της THOMAS COOK είτε σε συνεργαζόμενα με αυτήν ξενοδοχεία. Εκτιμούμε ότι θα υπάρξει συρρίκνωση της Τουριστικής Περιόδου για τους παραπάνω συναδέλφους έχοντας ως αποτέλεσμα την μείωση του εισοδήματος τους. Ενδεχομένως αρκετοί από τους συναδέλφους θα  αντιμετωπίσουν πρόβλημα προκειμένου για την ασφαλιστική τους ικανότητα όσο και για την πλήρωση των προϋποθέσεων για την διασφάλιση του ταμείου ανεργίας.
 
Τονίζουμε ότι στην πτώχευση του τουριστικού κολοσσού σε καμία περίπτωση δεν φέρουν ευθύνη οι εργαζόμενοι και οι ξενοδόχοι κατά την γνώμη μας θα έπρεπε να διασφαλίσουν μέσω μηχανισμών τα συμφέροντα τους.
 
Καλούμε τα αρμόδια υπουργεία τα όποια μέτρα στήριξης σκοπεύουν να λάβουν για τους ξενοδόχους να συνδυαστούν οπωσδήποτε και με τη στήριξη των εργαζομένων και συγκεκριμένα:
 
1) Αιτούμαστε την διασφάλιση των θέσεων εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία του παραπάνω ταξιδιωτικού φορέα  καθώς και στα συνεργαζόμενα με αυτόν ξενοδοχεία.
 
2) Οι εργασιακές και μισθολογικές σχέσεις να παραμείνουν όπως ήταν και πριν την πτώχευση.
 
3) Οι εργαζόμενοι στα παραπάνω ξενοδοχεία να επιδοτηθούν από το ταμείο ανεργίας για όλη την χρονική περίοδο που θα είναι άνεργοι.
 
Τέλος καλούμε όλους τους συναδέλφους ξενοδοχοϋπάλληλους να είναι σε επικοινωνία με το Σωματείο μας προκειμένου από κοινού να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα προκύψουν».