Σε εξέλιξη η κατασκευή νέων παιδικών χαρών στην Ιεράπετρα - Βελτιώνονται οι υφιστάμενες

12:50 μ.μ. - Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
12:07 μ.μ. - Παρ, 03/50/2020
Image: Σε εξέλιξη η κατασκευή νέων παιδικών χαρών στην Ιεράπετρα - Βελτιώνονται οι υφιστάμενες

Ο αντιδήμαρχος Μ. Γεωργαλάκης στον Ηχώ 99,8 για παρεμβάσεις σε παιδικές χαρές, αγροτική οδοποιία και βελτίωση φωτισμού

Παρεμβάσεις σε αγροτική οδοποιία, παιδικές χαρές, βελτίωσης φωτισμού, καθαρισμό οικοπέδων πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα από τον δήμο Ιεράπετρας υπό την επίβλεψη του αρμόδιου αντιδημάρχου Συντήρησης Συγκοινωνιακών, Κτιριακών και Η/Μ Έργων κ. Μάνου Γεωργαλάκη. Τον οποίο «συναντήσαμε» τηλεφωνικά στο κολυμβητήριο στο Κεντρί στο πλαίσιο καθαρισμού του περιβάλλοντα χώρου. Ένα έργο που ανήκει στα λεγόμενα ολυμπιακά έργα και έμεινε ημιτελές. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει για τον σκοπό για τον οποίο ξεκίνησε η κατασκευή του. Ενέργειες σε αυτή την κατεύθυνση γίνονται από πλευράς του Δημάρχου και ευελπιστούμε ότι η προσπάθεια θα έχει θετικό αποτέλεσμα είπε ο κ. Γεωργαλάκης, σε δηλώσεις του στον Ηχώ 99,8.

hxonews Κολυμβητήριο στο Κεντρί
Κολυμβητήριο στο Κεντρί

-

Στη συνέχεια ανέφερε ότι έμφαση αυτή την περίοδο και μιας και το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, δίνεται στην αποκατάσταση και βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας όπου σε αρκετά σημεία είχαν δημιουργηθεί προβλήματα λόγω και των βροχοπτώσεων του χειμώνα.

hxonews Αποκατάσταση και βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στην Ιεράπετρα
Αποκατάσταση και βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στην Ιεράπετρα

-

Παράλληλα η υπηρεσία δίνει βαρύτητα στο θέμα των παιδικών χαρών. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η λειτουργία νέων παιδικών χαρών, πιστοποιημένων με βάση τις σύγχρονες προδιαγραφές για την ασφάλεια των παιδιών. Κάποιες από αυτές έχουν ήδη ολοκληρωθεί ή βελτιωθεί και άλλες δρομολογούνται. Επιπλέον, γίνονται παρεμβάσεις σε υφιστάμενες παιδικές χαρές.

hxonews φωτογραφία από Παιδική Χαρά Μαλλών
φωτογραφία από Παιδική Χαρά Μαλλών

-

Την ίδια ώρα γίνονται παρεμβάσεις στη βελτίωση του φωτισμού όπως έγινε πρόσφατα στην πλατεία κοντά στις ελαιοδεξαμενές. Στον σχεδιασμό υπάρχουν παρεμβάσεις στο Τζαμί και την πλατεία Πλαστήρα. Η υπηρεσία ωστόσο χρειάστηκε να παρέμβει και για την αποκατάσταση ζημιών που προέκυψαν από την εταιρία τηλεπικοινωνιών που κάνει εργασίες αναβάθμισης δικτύου στην πόλη της Ιεράπετρας.

hxonews Φωτογραφία από την πλατεία κοντά στις ελαιοδεξαμενές
Φωτογραφία από την πλατεία κοντά στις ελαιοδεξαμενές

-

Όλα αυτά γίνονται με το ελάχιστο προσωπικό της υπηρεσίας που αναμένεται να ενισχυθεί προσεχώς μέσα από τις προσλήψεις που έχουν δρομολογηθεί και μέσω της κοινωφελούς εργασίας, ανέφερε ο κ. Γεωργαλάκης.