Σε φυλακή της Κρήτης κακοποιός που καταζητείτο για 15 χρόνια

10:58 π.μ. - Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018
10:03 π.μ. - Τετ, 21/58/2018
Image: Σε φυλακή της Κρήτης κακοποιός που καταζητείτο για 15 χρόνια

Σε φυλακή της Κρήτης βρίσκεται μέλος της ομάδας του Παναγιώτη Βλαστού

15 και πλέον χρόνια μετά τις αλλεπάλληλες βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος των επιχειρήσεων γνωστού Ηρακλειώτη διαβόητος κακοποιός και συνεργός του Παναγιώτη Βλαστού συνελήφθη και πέρασε μόλις χθες το κατώφλι της φυλακής Νεαπόλεως για να εκτίσει την κάθειρξη που του είχε επιβληθεί.
 
Ο 63χρονος είχε κατηγορηθεί για εκβίαση κατ’ εξακολούθηση και σύσταση συμμορίας με την επιβαρυντική διάταξη του προσπορισμού οικονομικού οφέλους, όμως ποτέ δεν εμφανίστηκε στο κακουργιοδικείο της Νεάπολης όπου είχε εκδικαστεί το 2004 η υπόθεση. Κατηγορούμενοι ο Παναγιώτης Βλαστός και τέσσερις ακόμη συνεργοί του που βρέθηκαν στο εδώλιο, ενώ ούτε η σύντροφος του διαβόητου Έλληνα κακοποιού, Ιωάννα Χήρα είχε εμφανιστεί  στο δικαστήριο.
 
Οι εκρήξεις που είχαν σημειωθεί το καλοκαίρι του 2002 στα καταστήματα του αείμνηστου επιχειρηματία πρόδιδαν την απόπειρα εκβιασμού του από οργανωμένη συμμορία και είχαν προκαλέσει τον ξεσηκωμό της τοπικής κοινωνία.
 
Ο ίδιος ο επιχειρηματίας αρνήθηκε να υποκύψει, παγίδευσε τα τηλέφωνα των καταστημάτων του και σε συνεργασία με την Ασφάλεια Ηρακλείου που είχε επιστρατεύσει πρωτόγνωρα για την εποχή μέσα παρακολούθησης, εντοπίστηκαν τόσο ο ιθύνων νους της υπόθεσης Παναγιώτης Βλαστός και οι συνεργοί τους οποίους κατήφθηνε μέσα από τις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού
 
Ο 63χρονος ήταν εκείνος που σύμφωνα με το περιεχόμενο της δικογραφίας έκανε τα τηλεφωνήματα στον Κρητικό επιχειρηματία με υβριστικό και απειλητικό περιεχόμενο.
 
Η υπόθεση του 63χρονου φυγόποινου διαχωρίστηκε και μόλις την 1η Φεβρουαρίου του 2013 καταδικάστηκε ερήμην του σε κάθειρξη έξι ετών από το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Νεάπολης.
 
Ωστόσο και πάλι ο κατηγορούμενος παρέμεινε «φάντασμα» για τις αρχές που δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν για να εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί. Μέσω συνηγόρου ο καταδικασμένος κακοποιός είχε υποβάλλει διάφορα αιτήματα για να ακυρωθεί η ποινή του και να αποφύγει τη φυλακή.
 
Ωστόσο πριν από λίγες ημέρες εντοπίστηκε από αστυνομικούς στα Νέα Λιόσια Αττικής και προέκυψε ότι το ένταλμα για την πολύκροτη υπόθεση ακόμη εκκρεμούσε.
 
Ο 63χρονος κρατήθηκε και έφτασε τη Δευτέρα με μεταγωγή από τον Πειραιά στο Ηράκλειο, για να περάσει λίγο αργότερα το κατώφλι της φυλακής της Νεάπολης. Σύμφωνα με το συνήγορο του θα καταθέσει αίτηση αναστολή εκτέλεσης της ποινή του.
 
 
neakriti.gr