Σε Ηράκλειο και Λασίθι το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

6:00 μ.μ. - Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017
06:07 μ.μ. - Πέμ, 27/00/2017
Image: Σε Ηράκλειο και Λασίθι το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Το Ηράκλειο και το Λασίθι, θα επισκεφτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος το Σάββατο 29 Ιουλίου

Αφορμή της επίσκεψης είναι οι εκδηλώσεις για τα 60 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη ενώ θα παραστεί και στην πρώτη δημόσια προβολή του making of της σχετικής ταινίας του Γ. Σμαραγδή στις Αρχάνες. 
 
Εκδηλώσεις στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους "Νίκος Καζαντζάκης" συνδιοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, η Περιφέρεια Κρήτης και οι Δήμοι Ηρακλείου, Αρχανών-Αστερουσίων, Χερσονήσου, Οροπεδίου Λασιθίου και Μαλεβιζίου.
 
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, για το «Έτος Καζαντζάκη» και του επιμορφωτικού προγράμματος «Στα ίχνη του Καζαντζάκη στη Κρήτη» θα είναι παρόντες 70 νέοι Ελληνικής καταγωγής από την Ουκρανία, Ρωσία, Γεωργία, Καζακστάν, Αρμενία και Μολδαβία.
 
Ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφτεί στις 11.00 το πρωί του Σαββάτου τον τάφο του συγγραφέα στο Μαρτινέγκο, όπου θα τον υποδεχθούν οι τοπικές αρχές. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την επιμνημόσυνη δέηση που θα ψαλεί θα καταθέσει στεφάνι.
 
Στις 11:45  θα αφιχθεί στη Μυρτιά του δήμου Αρχανών Αστερουσίων για ξεναγηθεί στο Μουσείο.
Στις 18:30 το απόγευμα θα μεταβεί στο Πολύκεντρο Δημοτικό κτίριο στο Κράσι του Δήμου Χερσονήσου για να παρακολουθήσει την  εκδήλωση με θέμα: «Ο Νίκος Καζαντζάκης και οι Αλεξίου στο Κράσι».
 
Χαιρετισμό θα απευθύνει  ο Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Καζαντζάκη, Γεώργιος Στασινάκης.
 
Μία ώρα αργότερα (19:20) αναμένεται  στο Καμπάνειο Ίδρυμα στο Ψυχρό του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, όπου θα παρακολουθήσει δρώμενο με θέμα «Καζαντζάκης και Μινωικός Πολιτισμός»
Η επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου θα ολοκληρωθεί στις  22:15 το βράδυ με άφιξη στις Αρχάνες για δει στο θερινό κινηματογράφο σε παγκόσμια πρώτη προβολή του making of της κινηματογραφικής ταινίας  «Νίκος Καζαντζάκης» του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή. Αμέσως μετά το  πέρας της προβολής της ταινίας ο  Προέδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει αεροπορικώς για την Αθήνα.
 
Πηγή: ekriti.gr