Σε καλή κατάσταση ο τομέας ΕΚΑΒ Ιεράπετρας συγκριτικά με την υπόλοιπη Κρήτη

12:26 μ.μ. - Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023
12:06 μ.μ. - Τρί, 13/26/2023
Image: Σε καλή κατάσταση ο τομέας ΕΚΑΒ Ιεράπετρας συγκριτικά με την υπόλοιπη Κρήτη

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΕΚΑΒ Κρήτης κ. Νίκος Καλογιαννάκης στον Ηχώ 99,8

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΕΚΑΒ Κρήτης κ. Νίκος Καλογιαννάκης φιλοξενήθηκε σήμερα στον Ηχώ 99,8 αναλύοντας την δεδομένη κατάσταση και τις ανάγκες σε επίπεδο νομού Λασιθίου αλλά και γενικότερα στην Κρήτη.

Όπως είπε ο Τομέας ΕΚΑΒ Ιεράπετρας είναι σε καλή κατάσταση με δυο βάρδιες το 24ωρο και κάποιες φορές μια παραπάνω. Υπάρχει μια σχετική επάρκεια σε προσωπικό αλλά η όποια περαιτέρω ενίσχυση είναι προς όφελος. Αντιθέτως στη Σητεία υπάρχει έλλειψη σε προσωπικό και δεν δύναται πάντα να υπάρχει δεύτερη βάρδια. Οπότε η περιοχή καλύπτεται ορισμένες φορές από Ιεράπετρα ή Άγιο Νικόλαο με τις όποιες συνέπειες για τυχόν καθυστερήσεις. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη γιατρών στα Νοσοκομεία που οδηγεί σε κλείσιμο κλινικών με συνέπεια τη μεταφορά ασθενών από ένα Νοσοκομείο σε άλλο και αυτό επιβαρύνει το έργο του ΕΚΑΒ.

Γενικότερα στην Κρήτη υπάρχουν Τομείς που χρήζουν άμεσης ενίσχυσης με προσωπικό, χρειάζεται νέος τομέας στον Πλατανιά στα Χανιά, υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι ως επικουρικοί η σύμβαση των οποίων λήγει στο τέλος του χρόνου και εάν δεν ανανεωθεί θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο νησί. Σε επίπεδο νησιού χρειάζεται να είναι σε κίνηση 32 οχήματα ημερησίως και έχουμε περίπου 23 με 24, ανάλογα την ημέρα. Επίσης για να είμαστε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο από άποψη προσωπικού οι ανάγκες είναι συν 100 άτομα, είπε μεταξύ άλλων

Ακούστε εδώ τον Καλογιαννάκη.