Σε λειτουργία το νέο αρδευτικό έργο στην κοινότητα Ανατολής

8:06 μ.μ. - Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020
08:05 μ.μ. - Παρ, 15/06/2020
Image: Σε λειτουργία το νέο αρδευτικό έργο στην κοινότητα Ανατολής

Για την άρδευση της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης επισκέφτηκε τον οικισμό «Μπαμπακιάς Λάκκος» της κοινότητας Ανατολής, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ύδρευσης, Άρδευσης, Αποχέτευσης κ. Πέτρο Μαστοράκη, τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Παπαδάκη, τον πρόεδρο της κοινότητας Ανατολής κ. Βασίλη Ζαχαρόπουλο και τον πρώην Πρόεδρο κ. Εμμανουήλ Γερακιανάκη, με αφορμή την διάθεση προς χρήση ενός σημαντικού και αναγκαίου αρδευτικού έργου στην περιοχή.

Ο κ. Καλαντζάκης ικανοποιημένος με τη λειτουργία του έργου τόνισε:

«Το νέο έργο άρδευσης στην κοινότητα Ανατολής είναι πλέον πραγματικότητα και είναι στη διάθεση του ΤΟΕΒ ώστε να καταστεί δυνατή η άρδευση της περιοχής.

Ήταν ένα έργο που παρά τις δυσκολίες που παρουσίασε λόγω γραφειοκρατικών δυσχερειών επιμείναμε σθεναρά και καταφέραμε να προχωρήσουμε τις διαδικασίες προκειμένου να είναι σήμερα σε θέση να αρδευτούν οι καλλιέργειες του οικισμού «Μπαμπακιάς Λάκκος».

Ένα έργο ανάσας για τους αγρότες της κοινότητας Ανατολής και της ευρύτερης περιοχής, που λύνει σοβαρά αρδευτικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν και εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα των καλλιεργειών.

Η συνεχής ενίσχυση του αγροτικού κλάδου είναι προφανές ότι βρίσκεται μόνιμα στο σχεδιασμό μας, με έργα υποδομών που φέρνουν άμεσα αλλά και μακροχρόνια οφέλη στον αγροτικό πληθυσμό.

Ευχαριστώ τον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, τη διεύθυνση Υδάτων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, τον νυν και τον πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας Ανατολής για τη συνεργασία.»