Σε νέα συσκευασία το μοναδικό λάδι των αρχαίων ελαιόδεντρων από τον "Επτάστικτο"

12:08 μ.μ. - Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022
12:12 μ.μ. - Τετ, 07/08/2022
Image: Σε νέα συσκευασία το μοναδικό λάδι των αρχαίων ελαιόδεντρων από τον "Επτάστικτο"

Τί δήλωσε ο Γιώργος Τομαδάκης στον Ηχω 99,8

Σε φάση ελαιοκομιδής αρχαίων ελαιόδεντρων βρίσκονται τα μέλη του ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΥ ΚΟΙΝΣΕΠ που χρόνια πριν ξεκίνησαν την προσπάθεια αρχικά την καταγραφή τους και συνεχίζουν. Το μέλος κ. Γιώργος Τομαδάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για το όλο εγχείρημα και στάθηκε και στη νέα συσκευασία που ετοιμάζουν προκειμένου να προωθήσουν το παραγόμενο ποιοτικό ελαιόλαδο. Πρόσθεσε ότι στους στόχους τους είναι να προσεγγίσουν επισκέπτες ώστε να έρθουν να γνωρίσουν πώς γίνεται το λιομάζωμα και όλα τα στάδια της παραγωγής γενικότερα ως τη συσκευασία του προϊόντος.

Πάντως με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελαιολάδου έγινε μια τέτοια δράση. Έγινε δηλαδή συγκομιδή από αρχαίες ελιές και η άλεση έγινε στο ελαιουργείο του Κεντριού. Στο πλαίσιο της όλης αυτής προσπάθειας σε διάφορα σημεία όπου υπάρχουν αρχαία καταγεγραμμένα ελαιόδεντρα, έχουν τοποθετήσει σήμανση και ταμπέλες. Θέλουμε αυτό να γίνει « κτήμα» των κοινοτήτων ώστε να προσεγγίσουν επισκέπτες και να τους γνωρίσουν τα προϊόντα μας , τα μνημεία και τις ομορφιές του τόπου μας.

Ο κ. Τομαδάκης στάθηκε σε ένα ακόμη θέμα, αυτό της δακοκτονίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πηγαίνουν τζάμπα τα εκατομμύρια που δίνονται γιατί όπως γίνεται ο ψεκασμός, όπως εκτίμησε δεν αποδίδει. Επίστησε την προσοχή, γενικότερα, των ελαιοπαραγωγών στην ορθή χρήση φαρμάκων τονίζοντας ότι δεν πρέπει να γίνεται χρήση απαγορευμένων φαρμάκων. Σημειώνοντας ότι από πλευράς τους ακολουθούν την βιολογική καλλιέργεια. Μάλιστα θεωρούν ότι θα πρέπει τα ελαιουργεία να ξεκινούν νωρίτερα για να εξυπηρετήσουν τους παραγωγούς που θέλουν να μαζέψουν και να αλέσουν πιο νωρίς.

Τέλος στάθηκε σε ένα δυσάρεστο περιστατικό που τους έτυχε, όταν χθες τους έκλεψαν τα δίχτυα. Έχουν κάποια στοιχεία για κάποιον που φαίνεται να κινούνταν στην περιοχή με μηχανή μεγάλου κυβισμού, στοιχεία τα οποία έκαναν γνωστά στην αστυνομία.