Σε σοκ η εκπαιδευτική κοινότητα! Τί δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου

11:28 π.μ. - Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022
11:12 π.μ. - Δευ, 12/28/2022
Image: Σε σοκ η εκπαιδευτική κοινότητα! Τί δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου

Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί στα σχολεία

Σοκαρισμένη αλλά και  προβληματισμένη  είναι η τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας από την  καταγγελία βιασμού που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αφορά  δυο ανήλικα παιδιά ένα κορίτσι και ένα αγόρι, 13 και 14 χρόνων.   Σύμφωνα με τις πληροφορίες η 13χρονη που κατήγγειλε το περιστατικό αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί στον ιατροδικαστή. Ο  14χρονος έχει αφεθεί ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.

Για το θέμα  τοποθετήθηκε με δηλώσεις του στον Ηχώ 99,8 εκφράζοντας τη θλίψη της εκπαιδευτικής κοινότητας ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου κ. Αθανάσιος Κατσαγκόλης. Επισημαίνοντας ότι σαφώς δεν μπορεί να μιλήσει με περισσότερες λεπτομέρειες καθώς το όλο θέμα και η καταγγελία εξετάζονται από την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη που έχουν  αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης.

Σημείωσε ωστόσο ότι γενικότερα τα μηνύματα που λαμβάνουν από τις σχολικές μονάδες είναι ότι μετά τον εγκλεισμό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τα παιδιά είναι πιο ευερέθιστα, παρουσιάζουν πιο ακραίες συμπεριφορές  και υπάρχουν αυξημένα περιστατικά βίας,  ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής.  

Είμαστε σε επαφή με τους διευθυντές και με δομές για να ενημερωθούν γονείς, παιδιά, και εκπαιδευτικοί. Υπάρχουν επίσης στα σχολεία ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί ώστε να στηρίξουν ευρύτερα την σχολική κοινότητα.

Αυτό που μπορούμε να συμβουλεύσουμε και να προτρέψουμε τους γονείς είναι να  αφιερώσουν  περισσότερο χρόνο στα παιδιά τους, να τους μιλάνε αλλά και να τα ακούνε, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κατσαγκόλης.

Ακούστε εδώ τα όσα δήλωσε