Σε συγκεκριμένες δαπάνες η έκτακτη επιχορήγηση στον Δήμο Ιεράπετρας λόγω covid

9:58 π.μ. - Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
09:11 π.μ. - Τετ, 25/58/2020
Image: Σε συγκεκριμένες δαπάνες η έκτακτη επιχορήγηση στον Δήμο Ιεράπετρας λόγω covid

Η αντιδήμαρχος Χ. Χατζημαρκάκη στον Ηχώ 99,8 για το πως θα αξιοποιηθεί το ποσό των 123.998 ευρώ

Με απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπ. Εσωτερικών δόθηκε έκτακτη επιχορήγηση στους Δήμους, συνολικού ύψους 50.000.000,00 ευρώ, «προς κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών τους αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού COVID-19». Της έκδοσής της, προηγήθηκε στις 13 Νοεμβρίου Απόφαση του Υπ. Οικονομικών, με την οποία αυξήθηκαν οι πιστώσεις του προϋπολογισμού εξόδων του Υπ. Εσωτερικών. Από το παραπάνω ποσό στον δήμο Ιεράπετρας θα διατεθεί το ποσό των 123.998 ευρώ.

Για το πως θα αξιοποιηθούν τα χρήματα αυτά μίλησε στον Ηχώ 99,8 η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Χρύσα Χατζημαρκάκη διευκρινίζοντας ότι τα χρήματα αυτά θα διατεθούν όπως προβλέπεται για συγκεκριμένες δαπάνες. Δύναται λοιπόν ανάγκες και δαπάνες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας, πχ κάλυψη εσόδων, πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, αγορά υπολογιστών, αντισηπτικά, Rapid test κλπ, ανέφερε η αντιδήμαρχος. 

Απαντώντας στη συνέχεια σε σχετικό ερώτημα ανέφερε ότι συνεχίζονται τα rapid test στον δήμο Ιεράπετρας που αφορούν σε εργαζόμενους , φοιτητές, πολίτες που ήρθαν από άλλες περιοχές. Μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί θετικό κρούσμα. Τα τεστ θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα. Για το εάν θα γίνουν τεστ στα παιδιά με το άνοιγμα των σχολείων δεν έχουν κάποια επίσημη πληροφόρηση ούτε γνωρίζουν εάν θα είναι μια διαδικασία που θα αναλάβουν οι Δήμοι. Εκτιμά πως όχι καθώς δεν έχουν όλοι οι Δήμοι τις απαραίτητες προϋποθέσεις ωστόσο εάν ανατεθεί στους δήμους αυτή η υποχρέωση ο Δήμος Ιεράπετρας θα ανταποκριθεί. Ευελπιστούν πάντως ότι εάν και εφόσον γίνει αυτό θα συνοδεύεται και από τις απαραίτητες οικονομικές ενισχύσεις. Πρόσθεσε ότι αυτή την εβδομάδα θα γίνουν τεστ σε εργαζόμενους δομών του δήμου που παραμένουν ανοιχτές καθώς και σε φοιτητές.