Σεβασμιότατος κ.κ. Κύριλλος: Προσερχόμαστε στις εκκλησίες τηρώντας μέτρα και αποστάσεις

12:11 μ.μ. - Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020
12:05 μ.μ. - Τετ, 20/11/2020
Image: Σεβασμιότατος κ.κ. Κύριλλος: Προσερχόμαστε στις εκκλησίες τηρώντας μέτρα και αποστάσεις

Η Θεία Κοινωνία και το παράδειγμα του ιερέα στο λεπροκομείο Ιεράπετρας

Προσερχόμαστε στις εκκλησίες τηρώντας μέτρα και αποστάσεις το μήνυμα προς τους πιστούς, του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κκ. Κυρίλλου, ο οποίος μίλησε στον Ηχώ 99,8 με αφορμή το άνοιγμα των ναών μετά την άρση μέτρων που είχαν ληφθεί λόγω κορωνοϊού. Όπως ανέφερε οι πιστοί προσήλθαν την Κυριακή στις εκκλησίες σεβόμενοι τα μέτρα. Από την πλευρά τους οι ιερείς φρόντισαν να διαμορφώσουν τους χώρους και να προμηθευτούν αντισηπτικά.

Συνέστησε τους πιστούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις ημέρες που εορτάζουν Άγιοι της Εκκλησίας μας οπότε η προσέλευση είναι αυξημένη.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη Θεία Κοινωνία λέγοντας ότι «η θέση της Εκκλησίας μας είναι ότι η Θεία Κοινωνία είναι αδιαπραγμάτευτη και είναι ασφαλής. Μάλιστα κάνοντας κάποιος μια αναδρομή διαπιστώνει ότι, κανείς ιερέας δεν νόσησε επειδή υπηρετούσε ανθρώπους που νοσούσαν». Επικαλέστηκε μάλιστα την περίπτωση του ιερέα που κοινωνούσε στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου τους λεπρούς από το λεπροκομείο της Ιεράπετρας. Το οποίο βρισκόταν στη θέση Πετροκέφαλο, κοντά τον Άγιο Δημήτριο και την Ιερά Μονή Άξιον Εστί. Υπάρχουν έγγραφα από το αρχείο της Μητροπόλεως για τον ιερέα που ιερουργούσε εκεί και ήταν από το Κεντρί. Ο ιερέας μετά που έκλεισε το λεπροκομείο και οι λεπροί μεταφέρθηκαν στη Σπιναλόγκα, συνέχισε και λειτουργούσε σε άλλα χωριά. Με τη Θεία Κοινωνία δεν κινδυνεύει να μεταδοθεί κανένα νόσημα. Η Θεία Κοινωνία είναι και ένα θέμα προσωπικής πίστεως, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιότατος.

Ακούστε εδώ αναλυτικά: