Σεφ της Ευρώπης βγάζουν ...σκούφο για κρητική κουζίνα -vid

12:01 π.μ. - Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017
12:04 π.μ. - Δευ, 24/01/2017
Image: Σεφ της Ευρώπης βγάζουν ...σκούφο για κρητική κουζίνα -vid

Δεν είναι μόνο οι χιλιάδες τουρίστες που εντυπωσιάζονται από την κρητική Κουζίνα, από την ποικιλία γεύσεων, υψηλής διατροφικής αξίας αλλά και οι σεφ άλλων Ευρωπαϊκών χωρών και όχι μόνο, οι οποίοι μας βγάζουν το …σκούφο τους



Ο λόγος για τον Μακέϊ Οστρόφσκι, ο οποίος βρέθηκε πριν λίγες μέρες στην Κρήτη για να παρακολουθήσει σεμινάρια στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική τέχνη, ώστε Κρητικές συνταγές να σερβίρονται σε πελάτες εστιατορίων και ξενοδοχείων στη πατρίδα τους.

 
Ο κ. Μακέϊ έμαθε αρκετές συνταγές με σαλάτες, ενώ έμαθε να μαγειρεύει από ντολμαδάκια μέχρι αρνί με ασκολύμπρους και χοιρινό με χόντρο.

 
 
Κρύα και ζεστά πιάτα τα οποία θα παρασκευάζει ο Πολωνός σεφ σε εστιατόριο που θα ανοίξει με τον συνεργάτη του, στη Βαρσοβία.
 
Και ο Αυστριακός σεφ Ράινχαρντ Μπέρκερ εντυπωσιάστηκε από την Κρητική Κουζίνα και ιδιαίτερα από τα φαγητά που συνδυάζουν χόρτα.
 
Κρητικές συνταγές τις οποίες θα παρασκευάσει σε ξενοδοχείο στο Γερμανικό νησί Ρούγκεν στη Βαλτική ενώ σε ότι αφορά τα επιδόρπια, τα μυζηθροπιτάκια με μέλι, ξεχώρισαν στη γεύση για τον Αυστριακό σεφ.
 
 
 
Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη
Πηγή: neakriti.gr