Σεισμός: Ενισχύεται με 30 πυροσβέστες, σωστικά συνεργεία με σκύλους και drones η Κρήτη

1:12 μ.μ. - Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
01:09 μ.μ. - Δευ, 27/12/2021
Image: Σεισμός: Ενισχύεται με 30 πυροσβέστες, σωστικά συνεργεία με σκύλους και drones η Κρήτη

Μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από τον σεισμό είναι 1 νεκρός και 9 τραυματίες μετά το σεισμό

Ενισχύονται στα σωστικά συνεργεία στην Κρήτη. 30 πυροσβέστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ με ειδικό διασωστικό εξοπλισμό, διασωστικούς σκύλους, καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) του Πυροσβεστικού Σώματος αναχωρούν περίπου στο 12:00 το μεσημέρι με αεροσκάφη C130 και ATR για την Κρήτη, προκειμένου να συμμετάσχουν στις έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6 Ρίχτερ στην Κρήτη. 

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του σχεδίου «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» από την Πολιτική Προστασία, με εντολή αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, έχουν τεθεί σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε γενική επιφυλακή όλες οι ΕΜΑΚ, καθώς και οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΠΕΠΥΔ Κρήτης.

Υπενθυμίζεται, ότι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από τον σεισμό είναι 1 νεκρός, ο οποίος ανασύρθηκε από το ξωκκλήσι Προφήτης Ηλίας Αρκαλοχωρίου, μετά από ενέργειες πυροσβεστών της 3ης ΕΜΑΚ, και 9 τραυματίες.

Πληροφορίες που ανέφεραν ότι μία ηλικιωμένη γυναίκα πιθανόν εγκλωβίστηκε μετά από πτώση τοίχου στο σπίτι της, μέχρι στιγμής, δεν επιβεβαιώνονται από την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική. Ωστόσο, έχουν γίνει πολλά τηλεφωνήματα στο Κέντρο Επιχειρήσεων, κυρίως από πανικόβλητους κατοίκους των περιοχών που χτυπήθηκαν από τον σεισμό, τα οποία ερευνώνται.

Στην ευρύτερη περιοχή που εκδηλώθηκε η σεισμική δόνηση πραγματοποιούνται περιπολίες από πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ από το Πυροσβεστικό Σώμα απευθύνεται έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, μετά τη σεισμική δόνηση κινητοποιήθηκαν άμεσα οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή.

neakriti.gr