Σεισμός τώρα: 5,2 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

2:34 μ.μ. - Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021
02:03 μ.μ. - Παρ, 12/34/2021
Image: Σεισμός τώρα: 5,2 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

Στα 5,2 Ρίχτερ η δόνηση σύμφωνα με τον Ευθύμιο Λέκκα - Πολύ επιφανειακός ο σεισμός, στα 8,5 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος και στα 17 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Ελασσόνας - Ακολούθησαν νέες δόνησεις από 3,6 ως 3,9 Ρίχτερ σε λίγα λεπτά

Σε πλήρη εξέλιξη η σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, καθώς λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής, κατεγράφη δόνηση 5,2 Ρίχτερ  στα 16 χιλιόμετρα Δυτικά - Νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την αναθεωρημένη καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ήταν στα 8,5 χιλιόμετρα. 

Έξι λεπτά αργότερα σημειώθηκε μία ακόμη δόνηση της τάξης των 3,7 Ρίχτερ, ενώ ακολούθησαν δονήσεις 3,6 και 3,9 Ρίχτερ, μέσα σε συνολικό διάστημα πέντε λεπτών και με εστιακό βάθος από 5 ως 10 χιλιόμετρα.

Δείτε τα στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

hxonews

Λέκκας: Στα 5,5 Ρίχτερ ο σεισμός - Δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία

Στην περιοχή Βόρεια του Τυρνάβου, στην ίδια σεισμική ζώνη που έχει ενεργοποιηθεί στην περιοχή, βρίσκεται το επίκεντρο της νέας ισχυρής δόνησης, που σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιο Λέκκα, είναι στα 5,5 Ρίχτερ.

Εντάσσεται στη μετασεισμική δραστηριότητα και δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Όπως επισημαίνει ο κ.Λέκκας, οι κάτοικοι θα πρέπει να μείνουν έξω από τα σπίτια τους ιδιαίτερα αν αυτά έχουν υποστεί ζημιές.

protothema.gr