Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Ιεράπετρας από την ΕΔΙΚ

8:26 π.μ. - Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019
08:07 π.μ. - Τρί, 02/26/2019
Image: Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Ιεράπετρας από την ΕΔΙΚ

Σκοπός του βιωματικού αυτού σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών και μαθητών σε θέματα πρώτων βοηθειών και αντιμετώπισης επειγουσών καταστάσεων στο χώρο του σχολείου

Το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Ιεράπετρας ευχαριστεί θερμά  την ΕΔΙΚ Ιεράπετρας (Εθελοντές ΔΙασώστες Κρήτης) για την πραγματοποίηση σεμιναρίου, στις 06/02/2019 ημέρα Τετάρτη, με θέμα: «Πρώτες βοήθειες  στο χώρο του  σχολείου».
Το σεμινάριο αφορούσε τη παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας σε σχέση με:  
Τη λιποθυμία,
Την επιληψία
Τις αιμορραγίες,
Τη πνιγμονή από ξένο σώμα, και
ΚΑρδιοΠνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α.)

119
 
Σκοπός του βιωματικού αυτού σεμιναρίου ήταν  η ενημέρωση των εκπαιδευτικών και μαθητών σε θέματα πρώτων βοηθειών και αντιμετώπισης επειγουσών καταστάσεων στο χώρο του σχολείου.
Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο με τη χρήση σύγχρονων προπλασμάτων και φυσικών προσώπων από πιστοποιημένους διασώστες της Ε.ΔΙ.Κ.
Πρώτες Βοήθειες είναι η άμεση και προσωρινή φροντίδα που παρέχεται σε ένα ατύχημα ή σε ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας, μέχρι την μεταφορά στο Νοσοκομείο.
Οι Πρώτες Βοήθειες αποσκοπούν στη διατήρηση της ζωής, στην πρόληψη επιδείνωσης της κατάστασης, στην ανακούφιση από τον πόνο και στη βοήθεια ανάνηψης.