Σφοδρές αντιδράσεις των ΤΟΕΒ Λασιθίου για την Ενιαία Διαχείριση Υδάτων

11:42 π.μ. - Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
11:04 π.μ. - Παρ, 19/42/2024
Image: Σφοδρές αντιδράσεις των ΤΟΕΒ Λασιθίου για την Ενιαία Διαχείριση Υδάτων

Ζητούν να ξεκαθαρίσει τη θέση της η Περιφέρεια Κρήτης

Για την συνάντηση που είχαν χθες οι έντεκα ΤΟΕΒ του νομού Λασιθίου μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Κωστής Πλακαντωνάκης, πρόεδρος του ΤΟΕΒ Καβουσίου - Παχειάς Άμμου.

hxonews

Υπάρχει δυνατή ένωση όλων των ΤΟΕΒ του Λασιθίου, οι οποίοι ομόφωνα αποφάσισαν ότι διαφωνούν κάθετα με την Ενιαία Διαχείριση Υδάτων και θα καταθέσουν το σχετικό ψήφισμα τόσο στην Περιφέρεια όσο και στον αρμόδιο Υπουργό. Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει συνάντηση στην Περιφέρεια ώστε να γίνουν γνωστές οι θέσεις της περιφέρειας και των συνεργατών της καθώς δεν υπάρχει γραπτά κάποιος μπούσουλας που να ενημερώνει τους ΤΟΕΒ για το τι θα γίνει. Το μόνο που είναι γνωστό, είναι ο έλεγχος που θα γίνει σε όλους τους ΤΟΕΒ από ορκωτούς λογιστές ξεκινώντας από αυτούς της Θεσσαλίας οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και εάν το μοντέλο που θα εφαρμοστεί στη Θεσσαλία πετύχει , θα προχωρήσουν στους ΤΟΕΒ της Κρήτης. Όπως είπε ο κ. Πλακαντωνάκης, οι Κρητικοί ΤΟΕΒ πάσχουν από έργα και όχι από διοίκηση, με την πλειονότητά τους να μην αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και να διαφέρουν σε πολλά σημεία από αυτούς της Θεσσαλίας. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν διαβεβαιώσεις για το πώς θα λειτουργεί πρακτικά αυτή η Α.Ε, τη στιγμή που οι υπηρεσίες είναι ήδη υπό στελεχωμένες, καθώς και το πως θα διαμορφωθούν οι τιμές.

hxonews

Σε ερώτηση του κ. Βενέτη για τον αν θα υπάρξει μείωση στην τιμή του νερού σε συνέχεια της μείωσης του ενεργειακού κόστους ο κ. Πλακαντωνάκης είπε ότι ο κάθε ΤΟΕΒ θα πράξει ανάλογα με τις λειτουργικές ανάγκες και τα έξοδά του.