Σημαντική διάκριση σε μαθηματικό διαγωνισμό, για δύο μαθητές από το Λασίθι

8:16 μ.μ. - Σάββατο, 11 Απριλίου 2020
08:04 μ.μ. - Σάβ, 11/16/2020
Image: Σημαντική διάκριση σε μαθηματικό διαγωνισμό, για δύο μαθητές από το Λασίθι

Η αγάπη τους στα μαθηματικά τους «χάρισε» διακρίσεις

Δύο μαθητές από το Λασίθι ξεχώρισαν σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό και εκπροσώπησαν επάξια το νομό Λασιθίου από όπου κατάγονται.

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Κουφάκη, μαθητή της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Χανδρά και τον Γιώργο Σφενδουράκη, μαθητή της Β’ τάξης στο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Σητείας. Οι δύο μαθητές έλαβαν μέρος στις 22 Φεβρουαρίου στην 37η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης», που διοργάνωσε η Μαθηματική Εταιρεία.

Στην διαγωνισμό έλαβαν μέρος 540 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου απ’ όλη την Ελλάδα και από σχολεία της διασποράς, ενώ οι μαθητές αυτοί επιλέχθηκαν μετά από δύο διαδοχικούς Πανελληνίους Διαγωνισμούς, τον «ΘΑΛΗ» (9 Νοεμβρίου 2019, συμμετείχαν πάνω από 14.000 μαθητές) και τον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» (18 Ιανουαρίου 2020, διαγωνίσθηκαν 4000 μαθητές οι οποίοι επιλέχθηκαν από το διαγωνισμό της πρώτης φάσης).

Ανάμεσα τους λοιπόν, όπως προαναφέραμε, και οι δύο μαθητές που εκπροσώπησαν επάξια το νομό Λασιθίου, ο Παναγιώτης Κουφάκης μαθητής της Γ΄ τάξης στο Γυμνάσιο Χανδρά και ο Σφενδουράκης Γεώργιος μαθητής της Β΄ τάξης στο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Σητείας.

Οι πρωτεύσαντες μαθητές βραβεύθηκαν στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020.

Ένας από τους διακριθέντες και ο Λασιθιώτης Παναγιώτης Κουφάκης, ο οποίος διακρίνεται στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς της Ε.Μ.Ε. κάθε φορά που συμμετέχει τα τελευταία πέντε χρόνια, από τότε που ήταν μαθητής Δημοτικού. Σε αυτή την δοκιμασία κατάφερε να αποσπάσει το Γ΄ Βραβείο - Χάλκινο Μετάλλιο και να αποτελέσει μέλος της προεθνικής.

Την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 πριν από ένα μήνα ακριβώς ξεκίνησε η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών της χώρας η οποία είναι ακόμα σε ισχύ.

Σήμερα είχε προγραμματιστεί από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία να γίνει ο Προκριματικός Διαγωνισμός για την επιλογή των ομάδων για την Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα και την Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων.

Με ανακοίνωσή της η Ε.Μ.Ε. ενημερώνει ότι ο Προκριματικός Διαγωνισμός που επρόκειτο να γίνει στις 11 Απριλίου 2020 αναβάλλεται στο πλαίσιο της ανάσχεσης της πανδημίας COVID-19. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής θα ανακοινωθεί όταν το επιτρέψει η εξέλιξη της πανδημίας.

«Είμαστε σίγουροι πως όταν με το καλό επανέλθουμε σε γνώριμους, κανονικούς ρυθμούς και συνεχιστούν όσα απότομα και βίαια διακόπηκαν θα έχουμε και νέες επιτυχίες. Θέλουμε να συγχαρούμε όλα τα παιδιά που συνεχίζουν να αγωνίζονται και να προετοιμάζονται για τις δοκιμασίες που έρχονται παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην καθημερινότητά μας.

»Ευχόμαστε σε όλους Καλή Δύναμη και τα καλά αποτελέσματα θα έρθουν. Μην αφήσετε ποτέ τις αναμνήσεις να είναι καλύτερες από τα όνειρά σας…», αναφέρουν τα παιδιά του 2ου Λυκείου Ιεράπετρας.

Πηγή Νέα Κρήτη